• Terhesség és szolárium

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/ Doktor Úr!

        A napokban jutott tudomásomra, hogy 5 hetes várandós vagyok. Ez alatt az 5 hét alatt jópár alkalommal feküdtem be a szoláriumba. Kérdésem, hogy mi az álláspont a terhesség alatti szoláriumozással? Gondolom ezzel még nem ártottam? A továbbiakban kerüljem? Egy ismerősöm hetente 4-5 percet szoláriumozott állapotosan úgy, hogy betakarta a hasát. A pigmentációtól kicsit tartok, mert az első terhességem alatt lett néhány folt az arcomon, de elsősorban az érdekel, hogy most árthattam-e valamit ennek a nagyon kicsi "petezsáknak" és hogy a későbbiekben árthatok-e akár a napfénnyel akár a szolival a magzatnak?
        Köszönöm válaszát.
        M. Kinga

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Asszonyom!

        Egyenlőre nem tett semmi "rosszat" a terhessége ellen. A későbbiekben visszafogott szoláriumozás nem árt a terhességnek.

        Üdvözlettel: Dr. Bencsik András  
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-17 10:17:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 13:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: