• Mehen kivuli terhesseg?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/ Doktorno,

        Nehany nappal ezelott irtam Onnek, koszonom valaszat (elozo jeligem:magas bilirubin).
        Leirom roviden a helyzetet: Feltetelezett, 5 hetes terhessegem van. Januar 11.-en volt utolso menzesz, ebben a honapban menzesz elmaradasakor teszteltem egyertelmu pozitivat ketszer is. Ezzel egyidoben barnazas jelentkezett es enyhe alhasi fajdalom, emiatt fordultam az orvosomhoz.
        Megnezett UH-gal, nem talalt egyertelmuen petezsakot, csak feltehetoen jelolt ki egy kis pontocskat a kepernyon hogy talan az ott lehet a baba.
        Kerdeztem rogton tole mi a teendo, kaphatok-e Utrogestant a barnazas es a gorcsok miatt.
        Azt javasolta hogy varjak 2 hetet utana ismeteljuk meg az UH-t es akkor jo szivvel is felirja nekem az Utro-t.
        Megvallom, nagyon felek hogy talan mehen kivuli terhessegem van! Komoly  - hasnyalmirigy eredetu - hasi mutetem volt 3 eve, ugymond "mindent vitt", tobb szervemet erintette a beavatkozas.
        Amit a mehen kivuli terhessegrol olvastam egyenesen remulettel tolt el.
        On szerint lehetne valamit tenni hogy kideruljon zaros hataridon belul mi lehet velem pontosan?
        Ha mehen kivuli baba akkor nem szeretnek komplikaciot. Viszont ha rendes terhessegem van es nem kapok idoben hormonpotlast, felek hogy elvetelek.
        38 evig vartam, ez az elso terhessegem. Aggodom.
        Valaszat nagyon koszonom! Mia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Mia!


        Megértem, hogy aggódik, hiszen végre terhes lett, és nagyon várja már a babát. Az egyértelmű pozitív teszt miatt javasoltam, hogy forduljon orvoshoz, mert akkor talán többet tudnak majd. Amiatt ne aggódjon, hogy az UH-on még nem látszódott, ilyen kis terhességnél ez nem meglepő, emiatt nem kell méhen kívüli terhességre gondolni. Talán nem kellene 2 teljes hetet várni a kontrollal, hiszen barnás vérezgetés van, és a hormonpótlás is lehet szükséges lenne. Nem tudom, vajon milyen műtét volt korábban, de tekintettel az életkorára, a barnázásra, hamarabb kérnék vizsgálatot. Ha szükségét érzi, forduljon másik orvoshoz, aki a vizsgálat alapján (ismételt UH, és a barnás folyás jellegének megítélése) megerősítheti, vagy elvetheti az Utrogestan szükségességét. És kérem, próbáljon kicsit megnyugodni, higgye el, a szervezete könnyebben gyűri le az akadályokat, ha Ön is bízik ebben.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-16 18:33:02; Megválaszolva: 2011. szeptember 06., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó