• Antibiotikum hatása a magzatra!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Aggodalmamra szeretnék választ kapni. 18.hetes terhes vagyok.Megfáztam,orrfolyás,rossz közérzet...stb. Ezzel még el is lettem volna de begyulladt,felpuffadt a 'bölcsesség' fogam körül az inyem. Nem tudtam a számat rendesen kinyitni,nyelni,enni. Hétvégén törént igy az ügyeleten fájdalom csillapitót és Amoxicillin 5oo mg-ot naponta 2x  irtak fel. Többször is rákérdeztem terheseknek ezt lehet-e?   A párom azzal nyugtatott,hogy az orvos tudja mit ad a betegnek. Mindössze 3 napig szedtem.Probáltam utánnanézni,nem találtam konkrétumot erre vonatkozólag.Mégsem vagyok nyugodt nem-e ártottam ezzel a babának???

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Mindenképpen jól járt, hogy elszedte az antibiotikumot, mert a gyulladt fogíny okozhatott volna nagyobb bajt. Azt gondolom, a 3 nap gyógyszertől nem lesz semmi baja a terhességnek.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor

        A kérdésre a választ a
        www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu -ra!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-12 13:08:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 13:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: