• A terhességi túlhordás kockázatát kell-e közölni

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        40. hetet betöltött terhes, szülészetre feküdt be. Minden problémamentes volt, még 4 napot vártak, amikor már rossz szívhang, zöld csomós magzatvíz folyt. A vége az lett, hogy 9 órát élt a baba tüdőgyulladásbanm meghalt. Nem tudunk belenyugodni a kórház elzárkózik. A szakértői vélemény szerint a tüdőgyulladás 24, 48 órával hamarébb kezdődött, tehát már orvosi kezelés alatt állt a terhes. Ki a felelős?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        Sajnálom, hogy ilyen nehéz időszakon mennek most keresztül, nem lehet könnyű ilyen helyzetben reálisan látni minden pontot.
        Az egyik fontos dolog, hogy a betöltött 40. terhességi hét nem jelent túlhordást, arról csak a 42. hét után beszélünk. teljesen normális 42. hétig szülni, pont ugyanúgy, mint 38. hét után is.
        Az, hogy pontosan milyen ellenőrző vizsgálatokat követtek, és mikor, milyen körülmények között jutott odáig a helyzet, hogy ilyen nagy baj lett, nem tudom. Vajon mennyi ideig vajúdott, volt-e akut probléma is? Sajnos valóban előfordul ilyen, de azt is megértem, ezt nem lehet elfogadni. A tájékoztatáshoz joguk van, ez elől nincs kibúvó, a kórháznak kötelessége. Kikérhetik a teljes betegdokumentációt is, aminek részletesen tartalmaznia kell minden bent töltött időt, minden vizsgálatot, eredményt, a terhesség befejezését, a körülményeket, stb. A betegjogi képviselő tud segíteni abban, hogy ezt milyen formában tudják a legegyszerűbben megoldani. Azt, hogy ki hibázott, egyáltalán hibázott-e valaki csak a pontos beteganyag ismeretében tudják megállapítani.
        Remélem választ találnak kérdéseikre mihamarabb, és sikerül a gyászt mielőbb feldolgozniuk.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-09 23:03:29; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 09:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: