• Abortusz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát! Igen én nagyon szeretném ezt a babát megtartani mert ez az első meg én ellenzem az abortuszt!Azért reménykedek hogy 12 hetes terhes,mert úgy már a barátom is belátja és tudja,hogy nem lehet elvetetni meg kell szülnöm és felnevelni!Én a barátommal eggyütt szeretném felnevelni és nem egyedül!Ezt az abortusz témát az ő családja erőlteti mert hogy nagyon sok pénz kell meg stb! Az én családom velem van teljes mértékben főleg anyu aki ápolónő,mondta hogy ne vetessem el ha velem marad a barátom ha nem mert ő segít! A lényeg az,hogy én a barátomat és a babát is meg szeretném tartani!Az utolsó menstruációm első napja 2008 dec. 31.-én volt,kb mennyi idős terhes lehetek nem tudná nekem ezt kiszámolni?Interneten van egy terhességi naptár én ott számoltam ki kb most 9hét 2napos vagyok!Válaszát várom és nagyon köszönöm a segítséget! Üdv:Beby86

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Beby!


        A terhességi kort az utolsó menses első napjától számítjuk. Ez alapján 5 hét 3 napos ma. Messze van még a 12. héttől. Az interneten nem jó a számolás. Az orvosi része ennyi a dolognak.
        Azt megértem, hogy nem akar egyedül nevelni egy babát. Sosem könnyű, ha az apa nem támogatja a növekvő gyermeket. Amit viszont Önnek is tisztán látnia kell, hogy itt egy baba életéről van. A létezéséért nemcsak Ön a felelős, hanem az apa is! Nem tudom, vajon nem volt védekezés, vagy valahol hiba csúszott a rendbe. De a párjának tudnia kell, hogy ha nem akar gyermeket, akkor védekezzen ellene. Az sohasem megoldás, hogy amikor megtörténik a baj, akkor gyorsan legyen egy abortusz, ami csak Önnel történik, és Önnek kell együtt élnie egy ilyen döntéssel. Őszintén megmondom, én ellenzem az abortuszt, de nem ítélek el senkit ezért, ez nem az én döntésem. De egy olyan nőtől elvenni a gyermekét, aki szeretné őt, az egyik legszörnyűbb dolog. És egy férfi, aki ilyet kér egy nőtől igazságtalan, és önző. Csak annyit javaslok, gondoljon a jövőre, és legyen tisztában azzal, hogy a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.
        Írjon nekünk, ha további kérdése van.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-07 14:38:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 14:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: