• A terhesség utáni nem élet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö vagy dorkor úr!Olyan kérdéssel fordulunk önökhöz hogy már két és fél éve együtt élünk.És szeretnénk babát.1)Mikor ajánlatos teherbe esni,menstruácio mejik szakaszában?2)Ha teherbe esik a párom és ugye akkor már nem kell védekezni óvszerrel és ha netán az ondo belefojik a hüvejbe van e ekkor valami?Tán akkor is teherbe eshet megint?3)Meddig ajánlatos nemi életett élni terhesség alat?A válaszát elöre is köszönjük.Várom válaszát.SÜRGÖS LENNE.  KÖSZÖNJÜK

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, nemi élet témában

        Kedves Uram!


        A ciklus körülbelül felénél van a peteérés. Egy 28 napos ciklust figyelembe véve ( a menses első napjától számolva) kb. a 14. nap körül, ilyenkor 2 naponta javasolt az együttlét, de egyéb napokon sem kell egymást hanyagolni természetesen. A terhességnek nem kell egyből az első hónap alatt bekövetkezni, türelem kell néhány hónapig.
        A teherbeesés után is igény szerint lehet együtt lenni, abban az esetben, ha a terhességgel minden rendben van. Ha bármilyen probléma (pl. vérzés) jelentkezik, akkor a kezelőorvosuktól kell kérni felvilágosítást. Ilyenkor ismételt terhesség nem tud kialakulni.



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-05 12:35:21; Megválaszolva: 2011. szeptember 01., 09:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: