• Szoptatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

         

        Az lenne a kérdésem, hogy a tejtermelés fokozására ( 4 hetes a kisbabám és nagyon kevés a tejem ) van-e valamilyen lehetőség, gondolok itt a prolaktin szint emelésére.

        Válaszát köszönöm és várom válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a szoptatás témában

        Kedves Hölgyem!


        Hormonszintet gyógyszeresen nem tudunk emelni. Amit javasolnék a rendszeres, bő (4-5 liter) folyadék fogyasztása, rendszeres, kiegyensúlyozott étkezés. A babát próbálja meg a lehető legrendszeresebben szoptatni, mert a tejelválasztás ciklusosan áll be a legbiztosabban. Amíg a baba 2 óránként igényli a szoptatást, akkor 2 óránként tegye őt mellre, amikor már elég a 3 óra (talán már el is értek idáig), akkor próbálja pontosan betartani ezt is, mert így a tejtermelés is könnyebben áll be. Jó eredményeket szoktak az anyukák elérni a szoptatós teákkal is, nyugodtan próbáljon ki többfélét, hogy Önnek melyik válik be majd, azt kitapasztalja.
        Ha mégse lesz sokkal több teje, ne aggódjon emiatt egy picit se! Így is kap a baba valamennyi anyatejet, tehát megkapja a számára fontos anyagokat, és mellé nyugodtan lehet tápszerrel is pótolni, higgye el, szépen fel fog nőni így is, úgy is. Boldog babázást kívánok!



        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-04 15:31:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: