• Petefészek gyulladás terhesen

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány napja alhasi fájdalmakkal, nyomásérzettel orvosnál voltam, aki a vizsgálat után Apranaxot írt fel napi 3x. Petefészek és méhkürt gyulladásra. El kezdtem szedni a tablettát, de megy tőle a hasam és görcsöl is. Tegnap reggel pedig pozitív terhességi tesztet produkáltam(erről az esetleges terhességről nem szólatam az orvosnak). 01.02-án volt az urolsó menszim, 01.18-án voltunk együtt védekezés nélkül.... Mit tegyek , tovább szedhetem a tablettákat? Cickafark fürdőt, teát vegyek inkább? A babának nem ártok? Más gyógyszert szedjek? Tavaly októberben elvetéltem, nagyon félek,hogy ismét ez lehet majd! Köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!


        Valószínűnek tartom, hogy még a terhesség olyan pici, hogy UH-on sem látszik. Esetleg érdemes lett volna azért megemlíteni a lehetőségét az orvosnak, akkor lehet nem is írt volna gyógyszert sem. A terhesség elején gyakran érezhető alhasi, menses-szerű görcs is, lehet, éppen ez okozott kellemetlenséget. Próbálja meg kihagyni a gyulladáscsökkentőt, hiszen ez csak a fájdalmat csillapítja. Ha valóban petefészek-gyulladása lenne, antibiotikumot kapott volna.
        Ha a panaszok nem csökkenek, keresse fel kezelőorvosát, addig is figyeljen oda a bőséges folyadék bevitelre, és szükség esetén Magne B6-ot szedjen 3x1-et. Emellett érdemes elkezdenie a terhesvitamin szedését is. Gratulálok a babához!


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-01 19:57:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 07:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: