• Gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

        A párommal gyermeket szeretnénk.De vannak ezzel kapcsolatban megválaszoltlan kérdéseink amiben az ön segítségét szeretnénk kérni. A vőlegényem most 32 éves 12 éves kora óra epilepsziás gyógyszert szed (Tegretolt, illetve Convulexe-t). A kérdésünk az lenne hogy ezek a gyógyszerek szedése mellett előfordulhat e hogy a baba valamilyen rendelleneséggel jön világra. Illetve mit tudunk annak érdekébe tenni, hogy egészséges kisbabánk szülessen.Én 24 éves vagyok nemrég kiderült, hogy vas és vérszegény. Mit ajánl ezzel kapcsolatba a terhesség alatt, vagy előtt, milyen készítményeket, esetleg vastartalmú kiegészítőket? érdemes szednem?

        Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm.

        Tisztelettel:egy leendő kismama

             

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Kérdező!

        Párja betegsége és a szedett gyógyszerek miatt érdemes lenne a vállalt terhesség előtt genetikai szakrendelést felkeresni. Bizonyos fajta kockázatemelkedést genetikai rendellenességre ugyanis jelent az, hogy párja Tegretolt és Convulex-et szed. A kockázat bizonyosan magasabb az un. populációs átlagnál (ez azt jelenti, hogy minden, egyébként problémamentes terhességben is van kb 0,5% esély genetikai rendellenességre, de az önök esetében ez magasabb). Kegyednek pedig el lehet kezdeni terhességi vitamint szedni, lehetőleg olyat, amiben van folsav is (pl. Femibion)

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 10:07:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 10:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: