• Van okom aggodalomra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jelenleg 8 hetes kismama vagyok, decemberben majd 60 kilogramm volt a súlyom. 2 hete minden vasárnap megmérem a magam ami a múlt héten és ma is 57.6 kiló. Egy dekát sem híztam (2 hét alatt). Ami azt illeti egész nap hányingerem van de eddig még nem kellett mennem a mosdóba. Konkrétan még a viztől is a torkomban a gyomrom, tehát inni sem iszom túl sokat. Semmit nem kíván a szervezetem de mindig éhes vagyok. Csak csipegetni tudok. Kérdésem hogy ezzel ártok-e a babának illetve igaz-e az hogy ő "kiszolgálja magát" és nem szomjazik, nem éhezik? Elevitet szedek, kérdésem, hogy kell-e még valami más vitamint is szednem emellé? Aggódom emiatt de mit tehetek hogy legyen egy kicsit nagyobb étvágyam, illetve hízzak. Előre is köszönöm mielőbbi válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Érdekes, nem jár terhesgondozásra? Ezek ott felmerülnek, ezért van a terhesgondozás, sürgősen menjen el. A probléma, hogy Ön kiszárad, a "vére koncentráltabb lesz"-ez nem jó sem Önnek sem a babának, s a folyamat Önerősítő. Magne B6 kellene 3x1, esetleg Thorecan végbélkúp, napi sokszor pár korty víz stb., hideg folyékony diéta.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor


        Kedves Hölgyem!

        Az nem probléma, hogy nem hízik, ilyenkor még nem is kell túl sok kilót felszedni, és valóban vannak, akik fogynak is. A probléma az, hogy nem iszik, és nem eszik eleget. A baba nagyrészt "elveszi", amire szüksége van, Ön viszont legyengülhet. Mindenképpen szedjen terhesvitamint, és figyeljen oda a megfelelő folyadékfogyasztásra, és a minőségi táplálékra. Amennyiben nem javulnak a panaszok, menjen el kezelőorvosához is.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 22:49:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: