• Tágult belek magzati korban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornõ/Doktorúr! Most fog pár hét múlva megszületni az első babánk, és adódott egy probléma aminek szeretnék obban utána nézni mert nyugtalanít. Ma voltunk a 30.heti Ultrahang vizsgálaton és felfedezték h a belek tágultak 8mm-en. Egy picit próbáltam itthon tájékozódni e felől,de sokmindent nem találtam. A kérdésem az lenne hogy ez mindenképp már rendellenessék vagy még normalizálódhat? Illetve ha ez tovább tágúl mindenképp műtéti beavatkozásra lesz szükség? Nagyon félve teszem fel az utolsó kérdésem, miszerint ez veszélyezteti a kisbabánk életét? Válaszáért hálás lennék és előre is köszönöm! Tisztelettel: F.Mlinárik Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a magzati ultrahang témában

        Kedves Kérdező!

        Mindenképpen szeretném megnyugtatni, önmagában egy ilyen UH lelet nem jelent semmi rosszat. Ismétlése szükséges, de ez alapján nem gondolnék sem későbbi műtétre, sem pedig életet veszélyeztető állapotra. Az UH-n mindig leírnak mindent, amit látnak, de nem minden jelent bajt.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-30 10:01:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: