• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő/doktorúr!Szeretném megkérdezni,hogy nekem van már egy gyermekem,és a mostani párommal szeretnénk közöset,de nem jön össze.Ovulációs tesztel megcsináltam a peteérést és volt peteérésem,de nemestem teherbe.Nálam is lehet probléma vagy csak a páromnál!köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Hölgyem!


        Az ovulációs teszt nem teljesen biztos módszer a peteérés kimutatására, de még akkor is, ha biztosan lenne ovulációja, több tényezőnek is teljesülnie kell egyszerre ahhoz, hogy a terhesség létrejöjjön. Nem írta sajnos, mióta próbálkoznak, de ha nem telt el még egy év, akkor egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen probléma is lenne. Ha már régóta (egy éve) nem sikerül a baba, akkor érdemes elmenni kivizsgálásra, Önnek és a párjának is. Lehet hormonális rendellenesség, lehet összeférhetetlenség (amikor a méhszáj nyakcsatornáján nem engedi az Ön szervezete átjutni a hímivarsejteket), lehet a férjének nem megfelelő minőségű a spermája, lehet méhen belüli probléma (pl. összenövés), lehet, hogy átjárhatatlan a petevezető. Mindezeket a teljesség igénye nélkül soroltam fel, pusztán szemléltetve, mennyi probléma lehet még, akár Önnel is. Több, mint egy év elteltével érdemes orvoshoz fordulni meddőségi kivizsgálásra.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 15:31:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 09:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: