• Szülés után?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm.Szülés után mi a normális idő mikor újra menstruálnak a nők?2006.08.14-én szültem azóta szoptatok naponta még 3szor és eddig még nem jelentkezett újra a menstrulációm.Probléma ez vagy sem?

        WEBBeteg szakértő válasza a szülés után témában

        Kedves Hölgyem!


        Rendkívül változatos a szülés utáni első menses időpontja, és ezt a szoptatás nagymértékben befolyásolja, hiszen a termelődő hormon megakadályozhatja a peteérést, ezáltal a ciklus beállását is. Tehát nem kell izgulnia, amíg szoptat, és sokszor még hónapokig utána is nem jön meg a menses. Amit fontos tudnia, hogy menses nélkül is lehet időnként peteérés, így az esetleges nem kívánt terhesség ellen védekezni kell. Létezik szoptatás alatt szedhető hormonális fogamzásgátló is, de szülés után kifejezetten javasolt a méhen belüli eszköz, hiszen a felhelyezése jelentősen könnyebb lehet.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 14:29:31; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: