• Gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!2003-ban non-hodgkin limfómát állapítottak meg nálam,mellkasomban volt rosszindulatú daganat.6havi kemo és 40sugárkezelést kaptam,2004.júniusában ért véget.Azóta tünetmentes vagyok és nem szedek gyógyszereket.Daganatom helyén maradt egy tenyérnyi heg,ami örökké ott lesz.2006.ápr.-ban volt egy vetélésem.2008 nyarán haematológusom azt mondta,hogy nyugodtan vállalhatok babát.Párom kiskorától epilepsziás,Diphedamot,Tegretolt,Rivotrilt szed.Több mint 6éve nem volt rosszulléte.Ön szerint van esélyünk egy egészséges babához?Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Andrea!

        Igen, azt gondolom jó esélyük van egészséges gyermek vállalására. Mindenképpen javaslom azonban, hogy a tervezett terhesség előtt szülész-genetikus szakvéleményt is kérjenek ki. Ön most hála az égnek tünet- és panaszmentes, a kezeléseken túl van. A vetélés hátterében sok minden állhatott (korai fertőzés, tapadási rendellenesség, genetikai hiba), de az a tény, hogy teherbe esett, azt jelzi, szervezete jól működik, a terhesség megfogant. Én mindenképpen biztatnám Önöket.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 20:14:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó