• Miért pozitív a teszt missed ab után ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő !

        Missed Ab. után mennyi idő kell a Hcg kiürüléséhez? 35 nappal a missed Ab. után pozitív a terhességi teszt! Normális ez? Menstruáció még nem volt azóta :- (

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        Livia

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességit teszt témában

        Kedves Kérdező!

        A terhességi hormonszint lassan csökken a terhesség befejezése után, előfordulhat, hogy még 5 hét múlva sem éri el a nullát. Jó lenne tudni vérvételből hogy pontosan mennyi most a szintje, de elvileg ilyenkor is adhat még pozitivitást a teszt. Azt javaslom, ha 1 héten belül nincs menses, akkor forduljon orvoshoz, vérvételre és ultrahang vizsgálatra lenne szükség.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor A kérdésre a választ a www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu -ra!

        Kedves Livia!

        Missed ab.-t követően a terhességi teszt néhány napon belül negatívvá válik. Amennyiben a 35. napon ismételten pozitív a teszt, az újabb terhességet jelez. A műtét ugyanis nem véd a terhességtől, a következő hónapban már teherbe lehet esni, amire nagyon sok példát láttam már.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-22 20:17:21; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 08:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: