• Dr. Kocsis István, decapeptyl.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         
         
        Tisztelt Dr Kocsis István Úr!

        Azért kérdeztem, hogy mire jó a Decapeptyl, mert eddig sajnos 4 sikertelen lombikkezelést kellett feldolgoznom.Ön nagyon kedvesen tájékoztatott róla, de sajnos nem értem, mert Én azt hallottam, hogy a János Kh. meddőségi kp-ban ezt az injekciót is kapják, végig mindennap egy szurit, és azt gondoltam, hogy ez egy csodaszer. Vajon miért kapják ezt az injekciót a lombikkezelés alatt? Azt is hittem, hogy esetleg a hipofízisre is hat, és így eredményesebb vele a kezelés. Azon gondolkodtam, hogy ezért akár még a jelenlegi meddőségi intézetet is le kéne cserélnem, mert ott nem adnak ilyen szert. Ön tudna nekem tanácsot adni, hogy mit tegyek?

        Köszönettel és üdvözlettel: Alexa

        WEBBeteg szakértő válasza a meddőség témában

        Kedves Alexa!


        A Decapeptyl egy GnRH agonista gyógyszer, ami a hipofízis hormontermelését, ezen keresztül a női nemi hormonok termelődését is szabályozza. Has$ználható bizonyos stimulációs protokollok keretében meddőség kezelésére, de tudnia kell, hogy hasnló hatóanyagú, de más nevű készítmények is léteznek, és nem jelent megoldást minden problémára, ez nem egy "csodaszer". Használható endometriosis kezelésére is, ami szintén okozhat meddőséget is, emellett miómák és a prosztata daganatos betegségére alkalmazzák.
        Fontos lenne tudni, Önt hogyan kezelték, mi a meddőség oka. De abban biztos vagyok, hogy a megfelelő módszert alkalmazzák Önnél is, csak lehet más a gyógyszer neve, vagy más a meddőség oka, emiatt ne aggódjon.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 11:20:30; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 18:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: