• Tüszőrepesztés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt hölgyem/uram!

        A nőgyógyászom tüszőrepesztés céljéból norcolutot írt fel nekem.

        A peteérésem 3 nap mulva bekövetkezik és ennik segítésére írta fel, mert nem sikerül teherbe esnem. A gyógyszer leírásában nem szerepel, hogy bármi ehhez hasonló célzattal fel lehetne használni, ezért az interneten is utána néztem.

        Sehol nem írak róla mint tüszőrepesztőről, csak a ciklus beállítására használják és ráadásul a legtöbb estben a bevételt követő nepon jelentkezik is a vérzés.

        A tüszőrepesztésre használt hormonkészítmények hatóanyaga ráadásul a legtöbb esteben megegyezik, a norcolut hatóanya és hatása is eltér ezektől.

        A kérdésem az lenne, hogy beszedhetem e a gyógyszert vagy kérjek másikat mindenképp?

        köszönöm segítségüket

        ildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a peteérés témában

        Kedves Hölgyem!


        Úgy érzem, valamilyen félreértés történhetett a tájékoztatás során. Kap-e más gyógyszert, ha igen miket, és mikortól kellene elkezdenie szedni a Norcolutot? Rendben van-e a peteérése? Nekem úgy tűnik, még az időpontját is tudja, akkor ezt már biztosan ellenőrizték. Rendszeres-e a menses, van-e vérzészavar? A Norcolut szedésével a ciklus rendszereződését várjuk, és nem a tüszőrepedést (vagy más néven peteérést) segíti elő, arra más gyógyszert szoktak adni, amit hamarabb kell elkezdeni szedni. A Norcolutban sárgatest hormon (progeszteron) van, amit a peteérést követően adhatnak.
        Írjon bátran kicsit bővebben a panaszokról, leletekről, akkor talán könnyebben tudunk segíteni.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-20 11:50:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: