• Kérdés Dr. Farkas Ágneshez

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Először is köszönöm gyors válaszát. Előző kérdésemre adott válaszában azt írta, hogy nem írtam meg, hogy van-e mensesem. Igen, szeptemberben volt az első a szülést követően (akkor volt 15 hónapos a gyermekem), akkor rögtön terhes is lettem, de szoptattam tovább. Ez gondolom nem jelentett problémát. Sajnos, a 11. héten vérezni kezdtem és nem volt szívhangja a kicsinek, így be kellett fejezni a terhességet november végén. Azóta már volt egy rendes mensesem. Úgy gondolom, ezek szerint szoptatás mellett is van peteérésem. A kérdésem továbbra is ugyan az, hogyan tudnánk elérni azt, hogy mielőbb újból terhes legyek? köszönöm: Nati

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Nati!

        Úgy tűnik valóban van peteérése szoptatás alatt is, és, mint az be is bizonyosodott teherbe is tud esni. Általában nem okoz problémát a terhesség alatti szoptatás, de mivel Önnek volt egy vetélése nemrég, és szoptatott is közben mégis azt javasolnám (amennyiben ismét szeretnének próbálkozni), hogy válassza el a babát, és mindenképpen szedjen terhesvitamint, hogy a szervezetét felkészítse a következő terhességre. Talán 2-3 hónapot érdemes lenne várni, mielőtt próbálkoznak, addig vitamint kellene szedni, egészségesen táplálkozni. Nem látom okát egyéb orvosi beavatkozásnak jelenleg. Amit megtehet majd, hogy a ciklusa alatt hőmérőzzön, így megfigyelheti a peteérés idejét, így a fogamzás talán könnyebben létrejöhet. (Így a néhány hónapos várakozás alatt ezt ki is tudja tapasztalni. Sok sikert! Amennyiben további kérdése van, várjuk vissza!


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-15 23:07:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: