• 4 évvel ezelőtti abortusz után lehetek e újból terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        4 évvel ezelőtt terhes lettem, de sajnos az utolsó pillanatban azaz a 12.-13.héten megkellett szakítani a terhességet :-( Most úgy szeretnénk tervezni párommal, hogy idén vagy jövőre szeretnénk kisbabát. Sokat olvasgattam a neten arról, hogy 50 % az esély, hogy újra terhes lehet valaki, ha első terhességénél abortuszt végeznek. Efelől szeretnénk érdeklődni? Mennyi az esélye, hogy lehet kisbabánk? És egészséges lesz e? Szövődmények?

        Válaszát köszönöm előre is.

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem tudom, vajon hol olvasta, hogy egy abortus után mindössze 50 %-os lenne a teherbeesés valószínűsége, de ez nem így van. Nem lenne akkor ilyen sok abortus, vannak akiknek 2-3 is, vagy még több, mert nem esne teherbe senki sem. Ezért nem kell izgulnia, amennyiben a műtét rendben zajlott, és nem volt szövődménye, nem befolyásolja a fogamzóképességet.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-15 15:29:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó