• Folyás, szurkálás. Megszűnt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Farkas Ágnes!

        Először is elnézést a le "doktorurazárést". A mi orvosunk férfi, figyelmetlen módon erre asszociáltam.

        Vasárnap este volt az együttlét. Az akkori vérzés után a pici barna folyás kedd délben volt, azóta nem. Ma reggel is "tiszta a terep".

        Tudom, hogy egy kis élet rendkívül szívós, nem adja ám meg magát egykönnyen, de azért persze megijedtünk. Ha nem lesz folyás és szurkálás sem (Magne B6 mellett), akkor talán nem keressük fel az orvost; nem szeretnénk jelentéktelennek tűnő dolog miatt zavarogni. Hacsak Ön kifejezetten nem javasolja... Gondolom, ha baj lenne, akkor az nagyobb, intenzív tünetekkel és fájdalommal járna.

        Köszönöm villámgyors válaszát, további szép napot!

        Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Tamás!

        Semmi probléma az "urazásért", Ön sem tudhatta, vajon férfi, vagy nő válaszol.
        Elmondása alapján a barnázás lehetett következménye a korábbi vérzésnek, még a hüvelyben levő alvadt vér távozhatott. Amennyiben jelenleg nincsenek panaszok, nem kell orvoshoz menni, de ha nem csökkennek az alhasi fájdalmak, és jelzik ezt az orvosuknak is, biztosan Ő is látni szeretné majd a feleségét.
        Kisebb alhasi húzó, menses jellegű görcsölés, ami nem okoz kifejezettebb panaszt, a terhes méh növekedése is okozhat, különösen, amikor egyre nagyobb a terhesség. Említettem a fertőzés lehetőségét is, hiszen a vérzés származhat a méhszáj felszínéről gyulladás esetén. Erre utaló panaszok esetén (kissé bővebb, kellemetlen szagú folyás, viszketés, esetleg fájdalom) mégis vizsgálatot javasolnék, a fertőzés kizárása érdekében.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-14 14:54:09; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: