• Gyógyszer és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Július óta Duphastont szedek a rendszertelen menszeszem miatt ami már szeptemberben helyre is állt.Ezt a ciklus 14.napjától kell elkezdenem 10 napig.Az orvosom mindenféle hormonvizsgálat nélkül írta ezt fel.Tehát azt sem tudjuk hogy van e peteérésem.Mivel kisbabát szeretnénk ez eléggé aggasztó mert azt hallottam hogy a Duphastont a tüszőrepedés utántól kell elkezdeni szedni. mert ha nem úgy szedem akkor megakadályozhatja a peteérést.Sőt akkor lehet hogy eddig nem is volt peteérésem. Akkor az nem jó igaz?Már 5 hónapja próbálkozunk és lehet hogy emiatt nem történt semmi. Válaszát előre is köszönöm. Nessy

        WEBBeteg szakértő válasza a teherbeesés témában

        Kedves Nessy!

        Az, hogy 5 hónapja még nem esett teherbe, még nem probléma. Ellenben érdemes lenne UH-al ellenőrizni a peteérést, a domináns tüsző növekedését. A ciklus 3., majd a 21. napján egy alaphormonvizsgálattal lehet tájékozódni, hogy a hormontermelése rendben van-e.

        Ezután lehet dönteni, hogy szükség van-e egyéb, más jellegű gyógyszerre is.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-05 09:24:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 07:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: