• terhesség és gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő !

        Elnézését kérem,hogy állanóan kiírom a panaszaimat,de ma olyan történt velem,ami felháborít!Mint tudja,pánikgyógyszert szedek,jelenleg pipolfent.A nőgyógyász állította be,ezt a gyógyszert a seduxen helyett,és elküldött a helyi genetikai gondozóba.Mivel 33 éves vagyok,igy kezdte a doktornő,hogy miért mentem?Elmondta,hogy egyik gyógyszer sem jó,amit én is tudok,hogy gyógyszer nélkül sokkal jobb lenne a terhességet végig csinálni!És hogy ezek a gyógyszerek átjutnak a lepényen ,és születés után függőséget is okozhat a babának.Nem megnyugtatni akart,inkább jól rámijeszteni.És ami igen felháborít,az az ,hogy előbb gondolkodnom kellett volna mielőtt bevállalom ezt a terhességet.Kigyógyulni a pánikból és csak azután teherbe esni.Elmondtam neki,hogy voltam a pszihiátrián is,leraktam  gyógyszereket,3 hónapig nem ettem 1 szemet sem,de ez kikerűlte a figyelmét.Akkor ,az hogy lehet,hogy több pánikbeteg nő végigcsinálja a terhességet,gyógyszerekkel,és egészséges gyereke születik.Itt azt akartam kiírni magamból,hogy a nőgyógyász küld a pszihiáterhez,a pszihiáter a nőgyógyászhoz,a nőgyógyász a genetikára,ott viszont jól elijesztenek.És akkor hol van a segítség???Ebben a helyzetben nem a megaláztatásra,és utalásra van szükségem ,hanem segítségre!! Ait én úgy érzek jelenleg nem kapok meg!!!!! Több fórumon olvastam,hogy segítséget kap a kismama a nőgyógyászától és a pszihiáterétől ,engem meg löknek össze-vissz.Pedig van fogadott nőgyógyászom.Akkor most mit csináljak?????????????? Meddig szedjem a pipolfent,mennyit ártok a magzatnak,hova forduljak segítségért???

        Üdvözlettel :barbella

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Barbella!

        Kérem nézze el a kollégának az ingerültségét, lehet egy szörnyű napon türelmetlen volt, és ezzel megbántotta Önt. Ez nem kifogás, de tudjuk, sajnos előfordul.
        Arra kérném ismét, keressen egy megfelelő pszichológust, akár a nőgyógyásztól, akár a pszichiáterétől kér segítséget. Kismamaként minden nő még érzékenyebb, és Önnek még nagyobb szüksége van segítségre, mint Ön is írta.
        Írtam a korábbi leveleimben, hogy bizonytalanok a gyógyszerek hatásai, de mindig úgy adnak gyógyszert egy kismamának, hogy mérlegelik a kockázat-haszon arányt. Ezért kap Ön is gyógyszert, és azt csak Ön érzi, hogy mennyi energiát fektetett a terhességébe, amit annyira félt, hiszen a gyermekéről van szó. Az orvosok a kötelező vizsgálatokat végeztetik el, ami valóban abból is áll, hogy bizony el kell egymáshoz küldeni a beteget, ez része a gondozásnak, mind a nőgyógyásza, mind a pszichiátere gondosan jár el.
        Azt is megbeszéltük, hogy a gyógyszer bizony átmegy a lepényen (a Pipophent nem ismerem sajnos eléggé), ezért fontos tudnia majd az újszülöttorvosnak, mert a baba születése után ennek megfelelően kell kezelnie Őt.
        Kérem nyugodjon meg, és az egészségügyi útvesztőben (ami nemcsak Önnek, hanem az abban dolgozóknak is az) próbáljon türelmesen "barangolni", és minél hamarabb felkeresni egy pszichológust. Bízom benne, hogy sokat fognak segíteni, és Ön is sokkal nyugodtabb lehet a későbbiekben.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 19:55:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: