• Aggódó kismama

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktorúr/nő!

        A terhesség 16 hét 2 napján végzett AFP vérvétel eredményét 19 hetesen megkaptam, és uh-on is voltam. Az egyik értékem AFP korrigált MoM 2,81 lett, tehát 0,31 századdal több a megengedettnél. A velőcsőelzáródási rendellenesség kockázata 1:50-hez, ezért genetikai tanácsadást javasoltak. Az uh vizsgálat nem látott eltérést, mégis szükséges a vizsgálat.

        Mire számíthatok, milyen ez a vizsgálat?

        Mit jelent pontosan ez a rendellenesség?

        Válaszát erőre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a magzati rendellenesség témában

        Kedves Kérdező!

        Velőcső záródási rendellenesség: nyitott gerinc - agykoponya záródási- hiány különböző mértékei. Chorionbiopsia, minden 35 év feletti nőnél ajánlott az eleve nagyobb rizikó miatt. 1:50 = 49 nél minden ok, de 1 esetben sajos abortus ajálott. Uhang vezérelve a lepényből mintavétel kis tüvel, ami mint egy minipogácsaszaggató. Icipici mintát vesznek, amiből a kromosoma rendellenesség meghatározható és a neme is.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor

         



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-12 22:44:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: