• RH negativ anya

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Ur/No! 28 eves vagyok, van egy egezseges 3 es fel eves kislanyom. AB RH-negativ „vagyok”. A kislanyom A RH-negativ. Csaszarmetszessel szuletett. A terhessegem alatt voltam antitest nezesre es nem volt semmi gond. Mikor megszuletett azt mondtak, hogy azert nem volt gond mert az o vere is rh negativ. Az aggodasom ott jelentkezik,hogy szeretnenk egy masodik babat is de nem tudom, milyen kockazatokat vallalunk. Milyen problemak lephetnek fel? Kellett volna injekciot kapjak szules utan akkor is ha nem volt problema az antitestekkel, hogy a kovetkezo babanal ne forduljon elo. Valaszat elore is nagyon koszonom. Tisztelettel Gy Barbara

        WEBBeteg szakértő válasza a vércsoport témában

        Kedves Barbara!

        Az un. Rh vércsoport összeférhetetlenség akkor alakul ki, ha Rh negatív anyának első terhességében rh pozitiv babája születik, utána nem kap injekciót, és a 2. baba is Rh pozitiv lesz. Kegyednek nincs semmilyen rizikója, mivel Rh negatív lett a baba, így nem is tudott szenzibilizálódni a szervezete. Nyugodtan lehet ismét terhes.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-12 22:35:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: