• Nyitott a külső méhszájam, 24 hetes terhes vagyok, aggódom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        33 éves nő vagyok, egészséges, 1. terhességem a jelenlegi, 24. hetes vagyok. Minden eredményem jó, nem kellett eddig a szokásos vitaminon kívül mást szednem. 5 kg-ot híztam eddig. A baba 1 héttel fejlettebb a koránál.

        Dolgozom a mai napig is (irodában, számítógéppel, tehát nem megerőltető). Eddig teljesen panaszmentes voltam, a kezdeti időszakban némi émelygést leszámítva. Nem éreztem azt, hogy terhes vagyok, ugyanúgy végeztem az otthoni és ház körüli munkát, mint más nő, tehát teljesen normális életet éltem.

        Tegnapi nőgyógyászati vizsgálaton az orvos 3100 cervix indexet állapított meg, ami megrémített. Miért nyílott meg a külső méhszáj? Az lehet az oka, hogy eddig nem vettem figyelembe, hogy terhes vagyok, s a sporton kívül minden a régi életem szerint ment? Az orvos eltiltott minden fizikai munkától, a házimunkát is csak módjával végezhetem, s azt is csak "nagymama" tempóban. Felírt magnézium tbl-t 4x1-et és sokat kell pihennem.

        Ha betartom az orvos utasításait, tartósíthatom ezt az állapotot??? Még sok idő van hátra, nem szeretném, ha a babának valami baja lenne. Ülő munkát végezhetek továbbra is? Arra van esély, hogy esetleg záródjon a méhszáj, vagy most már ezt a helyzetet kell elfogadnom és vigyázni, nehogy rosszabbodjon ez az állapot?

         

        Köszönöm a válaszát előre is!

        Üdvözlettel: Dia

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Dia!

        A terhesség megindulását a belső méhszáj tágulása jelzi. Kétségtelen, hogy a külső méhszáj tágulása sem mindenképpen jó hír, de szerintem nem kell izgulnia, mert ettől még akár túl is hordhatja a gyermekét. Tehát nem kell izgulnia, remélhetőleg minden rendben lesz, de persze az orvos tanácsait tartsa be.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-09 21:06:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: