• Terhesség és gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő!

        Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Megnyugtató volt azt hallani,hogy nincs veszélye a seduxennek.Bár ugyanezt elmondta a pszichiáterem is,de bennem csak ott volt a kétely,természetesen erről az orvosom is tud! Jelenleg a nőgyógyászom leállított a seduxenről,pipolfent írt ki helyette.Nem tudom,hogy a pipolfen mennyire pánikgyógyszer?Sajnos nem megy gyógyszer nélkűl a terhesség,remélem a pipolfennel sikerűl végig csinálni.Mennem kell genetika tanácsadóba is,a biztonság miatt! Kérdezte a Doktor Nő,voltam-e már pszihológusnál? Még nem.Amennyiben javasolt fel fogok keresni egy szakembert.A védőnő is,és a nőgyógyászom is tud a pánikbetegségemről,és én is szólok minden alkalommal,a biztonság miatt.Azt szeretném még Öntől megérdeklődni,hogy szoptatás alatt milyen antidepi szedhető? A pipolfenről azt hallottam ,hogy nem jut át az anyatejbe,ez tényleg így van?

        Megköszönöm kedvességét,és válaszát! Üdvözlettel: barbella

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Barbella!

        A Pipolphen-ről kevesebbet tudok sajnos, de ami egyértelmű, hogy azért próbálták lecserélni a Seduxent, mert ez biztonságosabbnak tűnik. Mint írtam vannak egymásnak ellentmondó kutatási eredmények, így mindig "biztos, ami biztos" alapon ítéljük meg a gyógyszereket is. A pszichológus ezért lenne jelenleg fontos, mert a megfelelő relaxációs technikák jelentősen csökkenthetik a gyógyszerszedés szükségét azoknál, akinek beválik a módszer. A nőgyógyász és a pszichiáter is tud segíteni ebben.
        Ha mégsem válik be az új gyógyszer, megkérdezheti a korábbi válaszban említett szerotonin újrefelvételt gátló szereket, hogy esetleg használható-e az Ön esetében.
        Mint írtam, ezek a gyógyszerek átmennek a lepényen is, hasonlóan a szoptatáshoz, így nem gondolom, hogy akkor váltani kellene majd. Esetleg az újszülöttorvostól kérdezheti majd meg, amikor a baba megszületett. Sok sikert a terhességéhez!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-11 20:19:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: