• Terhesség és gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Megnyugtató volt azt hallani,hogy nincs veszélye a seduxennek.Bár ugyanezt elmondta a pszichiáterem is,de bennem csak ott volt a kétely,természetesen erről az orvosom is tud! Jelenleg a nőgyógyászom leállított a seduxenről,pipolfent írt ki helyette.Nem tudom,hogy a pipolfen mennyire pánikgyógyszer?Sajnos nem megy gyógyszer nélkűl a terhesség,remélem a pipolfennel sikerűl végig csinálni.Mennem kell genetika tanácsadóba is,a biztonság miatt! Kérdezte a Doktor Nő,voltam-e már pszihológusnál? Még nem.Amennyiben javasolt fel fogok keresni egy szakembert.A védőnő is,és a nőgyógyászom is tud a pánikbetegségemről,és én is szólok minden alkalommal,a biztonság miatt.Azt szeretném még Öntől megérdeklődni,hogy szoptatás alatt milyen antidepi szedhető? A pipolfenről azt hallottam ,hogy nem jut át az anyatejbe,ez tényleg így van? Megköszönöm kedvességét,és válaszát! Üdvözlettel: barbella

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Barbella!

        A Pipolphen-ről kevesebbet tudok sajnos, de ami egyértelmű, hogy azért próbálták lecserélni a Seduxent, mert ez biztonságosabbnak tűnik. Mint írtam vannak egymásnak ellentmondó kutatási eredmények, így mindig "biztos, ami biztos" alapon ítéljük meg a gyógyszereket is. A pszichológus ezért lenne jelenleg fontos, mert a megfelelő relaxációs technikák jelentősen csökkenthetik a gyógyszerszedés szükségét azoknál, akinek beválik a módszer. A nőgyógyász és a pszichiáter is tud segíteni ebben.
        Ha mégsem válik be az új gyógyszer, megkérdezheti a korábbi válaszban említett szerotonin újrefelvételt gátló szereket, hogy esetleg használható-e az Ön esetében.
        Mint írtam, ezek a gyógyszerek átmennek a lepényen is, hasonlóan a szoptatáshoz, így nem gondolom, hogy akkor váltani kellene majd. Esetleg az újszülöttorvostól kérdezheti majd meg, amikor a baba megszületett. Sok sikert a terhességéhez!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg szerkesztőség

         WEBBeteg szerkesztőség
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-01-11 20:19:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:45

        Tudjon meg többet: terhesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 27 hetes kismama vagyok és felfigyeltem a haskeményedésre, de mindig csak akkor jelentkezik amikor sètálok tehát nem periódikusan és nem is görcsösen. Vékony testalkat vagyok. Mennyire probléma ez a keményedés? A...
        JÒ napot.! Erdeklődni szeretnék,hogy nekem volt egy 11.hetes abortuszom mert beteg volt a baba :( es ra 4.nappal le feküdtem a parommal és el ment bennem,hogy lehetek terhes ezek utan.? Vagy ha nem akkor mikor is eshetek teherbe.? Köszönöm előre...
        Kedves Doktor úr! 4 éve szedek fogamzásgátlót. Az lenne a kérdésem hogy 2015. március 10- től fogamzásgátló tabletta mellett 5 napig Nolicin 400 mg tablettát kellett szednem húgyúti fertőzés miatt napi 2x. Kb. a hatodik Nolicin tabletta...
        Üdvözlöm! 23 hetes kismama vagyok,héten voltam uh-on,ahol annyit mondtak,hogy a placentával párhuzamosan 5-14mm vastag köteg húzódik. Ez jelent valami komoly bajt a babára nézve,dr. Nőm vírusfertőzésre gyanakszik...nagyon félek,hogy bármi baj...
        Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 5-6 éve szedek Yadine fogamzásgátlót és most az első héten a 8. napon vettem észre (szombat), hogy egy nappal el vagyok csúszva, a 7. tablettát biztos, hogy bevettem pénteken,...
        Jó napot! Lefeküdtem egy fiatal emberrel akire fél évet vártam , hogy haza jöjjön hozzám nem egy éjszakás kalandról van szó. Az aktus első 2percében nem volt rajta óvszer utána felvette. Nem szakad ki sőt be sem fejeztük, a kérdés arra...
        Tisztelt Doktor úr! Külföldön élek, és PAPP-A és arteria uterina alapú vizsgálatot végeztek, és nem tudom mitévő legyek ezzel kapcsolatban. A 13. heti ultrahang után megkaptam az erdeményeket: PAPP-A Conc: 546, 38 mU/L 1,07 MoMs;...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 37 hetes kismama vagyok.Szülés előtt állok és sok kérdés merült már fel bennem amire senkitől nem kapok választ!Terhességem alatt tüdőembólia gyanúval kerültem kórházba.Azóta Clexane 0,8-ast adok minden nap...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó menstruációm első napja február 2.-án volt. Ezt követően két terhességi teszt is pozitív eredményt mutatott. Tüneteim: erős mellfeszülés,haspuffadás,gyakori vizelés. Hétfőn voltam nőgyógyásznál,aki az...
        Tisztelt Doktor Úr! 2015.02.13-án volt az utolsó mentruációm.2015.03.03-án voltam együtt partneremmel,védekeztünk óvszerrel.partner állítása szerint az óvszer rendben volt nem volt lyukas és nem folyt ki és közben sem csúszott le.itt a...
        Kedves Doktor Úr! 19 hetes kismama vagyok. Minden este Clexane 0,4injekciót adok egy korábbi trombózisom miatt. Szombaton vérzéssel kerültem a kórházba, ahol megállapították, hogy a méhszájban lévő ér repedt meg. A vérzést csak nehezen...
        Az lenne a kérdésem,hogy február 5.-én volt az utolsó menzesem (5 napig) majd egyūtt voltunk a párommal 14.-én és 25.-én.Márciusi menzeszem késett 3 napot,majd megjött,de csak 2 napig kevés,inkabb barnás!Tegnap (15.-én) estefelé csináltam...
        Most kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni. Még nem vagyok védett. Viszont az együttlét alatt elszakadt az óvszer. Tehetek-e valamit az ügy érdekében, hogy ne legyek terhes? Esetleg lehet rá esély, hogy a tabletta már véd? (a menstruáció...
        Kedves Zsuzsanna, Szeretném a segítségét kérni, jelenleg 32 hetes terhes vagyok. Ez a második terhességem, 4 éve szültem kisfiamat és szedtem homeopátiás szereket a szülés könnyítésére. Ezt most is megszeretném tenni. Az alábbi...