• Terhesség és gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Megnyugtató volt azt hallani,hogy nincs veszélye a seduxennek.Bár ugyanezt elmondta a pszichiáterem is,de bennem csak ott volt a kétely,természetesen erről az orvosom is tud! Jelenleg a nőgyógyászom leállított a seduxenről,pipolfent írt ki helyette.Nem tudom,hogy a pipolfen mennyire pánikgyógyszer?Sajnos nem megy gyógyszer nélkűl a terhesség,remélem a pipolfennel sikerűl végig csinálni.Mennem kell genetika tanácsadóba is,a biztonság miatt! Kérdezte a Doktor Nő,voltam-e már pszihológusnál? Még nem.Amennyiben javasolt fel fogok keresni egy szakembert.A védőnő is,és a nőgyógyászom is tud a pánikbetegségemről,és én is szólok minden alkalommal,a biztonság miatt.Azt szeretném még Öntől megérdeklődni,hogy szoptatás alatt milyen antidepi szedhető? A pipolfenről azt hallottam ,hogy nem jut át az anyatejbe,ez tényleg így van? Megköszönöm kedvességét,és válaszát! Üdvözlettel: barbella

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Barbella!

        A Pipolphen-ről kevesebbet tudok sajnos, de ami egyértelmű, hogy azért próbálták lecserélni a Seduxent, mert ez biztonságosabbnak tűnik. Mint írtam vannak egymásnak ellentmondó kutatási eredmények, így mindig "biztos, ami biztos" alapon ítéljük meg a gyógyszereket is. A pszichológus ezért lenne jelenleg fontos, mert a megfelelő relaxációs technikák jelentősen csökkenthetik a gyógyszerszedés szükségét azoknál, akinek beválik a módszer. A nőgyógyász és a pszichiáter is tud segíteni ebben.
        Ha mégsem válik be az új gyógyszer, megkérdezheti a korábbi válaszban említett szerotonin újrefelvételt gátló szereket, hogy esetleg használható-e az Ön esetében.
        Mint írtam, ezek a gyógyszerek átmennek a lepényen is, hasonlóan a szoptatáshoz, így nem gondolom, hogy akkor váltani kellene majd. Esetleg az újszülöttorvostól kérdezheti majd meg, amikor a baba megszületett. Sok sikert a terhességéhez!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Farkas Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2009-01-11 20:19:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:45

        Tudjon meg többet: terhesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő/Úr! Segítségét kérném, pár nappal ezelött gyermekem koponyáját megröntgenezték úgy hogy ő közben az ölemben ült. Úgy tűnik, hogy közben már úton van a kistesója, de még nem biztos. A röntgen alatt ólomkötény nem...
        Tisztelt Doktor Úr! 14+3 hetes kismama vagyok. 12+6 naposan voltam ultrahangon, minden eredményem jó volt, kombinàlt teszt is negatìv. De mivel December elején volt egy missed ab-m, nagyon félek, hogy most is megtörténhet. Akkor a12 hetes...
        Tisztelt Dr Nő/Dr. Úr! Érdeklődni szeretnék babánk eredményéről, hogy mit jelent illetve mire számíthatunk. A magzati koponyán belül az extracerebralis liquortér normális tágasságú. Mindkét oldalkamra közepes mértékben...
        Tisztelt Doktor Úr! 22 hetes terhes vagyok. Az lenne a kérdésem hogy a cytomegalo vírust el lehet-e kapni arcra puszival vagy csak akkor, ha szájra történik a puszi? Ultrahanggal látható lenne valamilyen eltérés a baba fejlődésében ha elkaptam...
        Tisztelt Doktor Úr! 15 hetes kismama vagyok, első gyermekemet várom.Nekünk nincs háziállatunk, de egy barátnőmnek - aki heti rendszerességgel jár hozzánk - van kutyája, és egy kóbor cicacsaládot is befogadtak (orvoshoz viszont nem vitték...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A terhességem 19-20. hetében járok és a minap áttetsző, nyúlós folyást tapasztaltam, olyat mint az ovulációkor szokott lenni. Nem folyamatos vagy nagy mennyiség, és más panaszom nincs is vele. A kérdésem az lenne,...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Június 6-án született meg a kisbabám. A szülés során egy kis (egy öltésnyi) gátsebem lett, valamint a méhnyakon keletkezett valamilyen sérülés.A gyermekágyi vérzés már majdnem elmúlt az ötödik hétre, de most a...
        Lányom terhes 16.hetes, szeretném kérdezni, hogy műkörmöt lehet-e feltenni terhesség alatt.Van-e ennek valami veszélye?
        Kedves Doktor Úr! 16+1 napos kismama vagyok. A 10 hetes ultrahangon a méhlepény minimálisan fedte a a méhszájat. A 16 hetes ultrahangon már nem lóg rá a méhszájra, fél cm-mel feljebb van. Kérdésem az lenne, hogy kerülhet-e ez még feljebb, ha...
        Kérdésem az lenne, hogy második gyermekemet várom (29 hét). A terheléses vércukor értékem 5.3 lett, ami jó. Viszont az itthon mért értékeim -120 percesek- 5.6-10.5 között vannak. Az első gyermekemmel 7.8 volt a terheléses értékem. Vele...
        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben.11 hetes terhes vagyok. A terhesség elején (4. -5. héten) elmentem a körzeti nőgyógyászhoz, aki a terhesség megtartása érdekében E vitamin szedését javasolta, napi 2-szer....
        Tisztelt Doktornő! Pajzsmirigy alulműködésem van, 10 éve szedek Euthyrox 75-öt. Elkezdtem az Elevit Plus magzatvédő vitamint szedni, ez viszont - a többi magzatvédő vitaminhoz hasonlóan - tartalmaz jódot (220 mikrogram). Mivel MTHFR és Leiden...
        Tisztelt Webbeteg! Lányom 28 éves, a 2. babáját várja, most 16 hetes. Szeretném megkérdezni, hogy a terhesség alatti körömlakkozás megengedett-e? Köszönettel!
        Üdvözlöm. Fontos kérdést tennék fel mivel felelőtlen voltam. Pár hónapja gyakran fogyasztok marihuánát. Nem is ez lenne a probléma. A baj az,hogy terhes lett a feleségem 90 %,hogy a fogantatás elötti 24 órában fogyasztottam a szerböl. Nem...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! 22 hetes terhes vagyok második gyermekemmel. Kismedence visszérrel lehet gátizom tornát végezni?
        Üdvözlöm! A problémám a következő lenne: 7 hetes terhes vagyok és kedden voltam hüvelyi ultrahangon, mindent rendben talált a kezelő orvosom, látható az embrió és a szívműködése is rendben van. Szerda és csütörtök reggel azonban...
        Kedves Doktor úr/nő! 23 éves vagyok és jelenleg 22 hetes kismama. Ez az első terhességem és ikreket várok. 19 hetesen amniocentézisen estünk át, mindkét babámtól vettek mintát. Betartottam az ágynyugalmat, a házasélet megvonását és az...
        Tisztelt Dr Úr!/Nő! Én egy 34 éves nő vagyok és a második gyermekem várom!Az első gyermekem 12 évvel ezelőtt született császármetszésel.Jelenleg 13 hetes terhes vagyok és a múlthéten voltam a 12 hetes genetikai vizsgálaton.Mindent rendben...
        Kedves Szakorvos, a kérdésem a következő: kb 6 hetes terhes vagyok. Szeretném megtudni, hogy a munkám mennyire veszélyezteti a terhességemet. Erdei segway túrákon vagyok túravezető. Alapvetően a szabályzatunk tartalmazza, hogy kismama nem...
        Tisztelet doktornő/doktor úr! 27 éves lányom esemény utáni tabletta bevételét követően 1 héten belül teherbe esett. A párjával a terhesség megtartása mellett döntöttek. Kérdésem: károsíthatja-e a magzatot, babát az előzőleg bevett...