• Terhesség és gyógyszerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Nagyon szépen köszönöm a válaszát.Megnyugtató volt azt hallani,hogy nincs veszélye a seduxennek.Bár ugyanezt elmondta a pszichiáterem is,de bennem csak ott volt a kétely,természetesen erről az orvosom is tud! Jelenleg a nőgyógyászom leállított a seduxenről,pipolfent írt ki helyette.Nem tudom,hogy a pipolfen mennyire pánikgyógyszer?Sajnos nem megy gyógyszer nélkűl a terhesség,remélem a pipolfennel sikerűl végig csinálni.Mennem kell genetika tanácsadóba is,a biztonság miatt! Kérdezte a Doktor Nő,voltam-e már pszihológusnál? Még nem.Amennyiben javasolt fel fogok keresni egy szakembert.A védőnő is,és a nőgyógyászom is tud a pánikbetegségemről,és én is szólok minden alkalommal,a biztonság miatt.Azt szeretném még Öntől megérdeklődni,hogy szoptatás alatt milyen antidepi szedhető? A pipolfenről azt hallottam ,hogy nem jut át az anyatejbe,ez tényleg így van? Megköszönöm kedvességét,és válaszát! Üdvözlettel: barbella

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Barbella!

        A Pipolphen-ről kevesebbet tudok sajnos, de ami egyértelmű, hogy azért próbálták lecserélni a Seduxent, mert ez biztonságosabbnak tűnik. Mint írtam vannak egymásnak ellentmondó kutatási eredmények, így mindig "biztos, ami biztos" alapon ítéljük meg a gyógyszereket is. A pszichológus ezért lenne jelenleg fontos, mert a megfelelő relaxációs technikák jelentősen csökkenthetik a gyógyszerszedés szükségét azoknál, akinek beválik a módszer. A nőgyógyász és a pszichiáter is tud segíteni ebben.
        Ha mégsem válik be az új gyógyszer, megkérdezheti a korábbi válaszban említett szerotonin újrefelvételt gátló szereket, hogy esetleg használható-e az Ön esetében.
        Mint írtam, ezek a gyógyszerek átmennek a lepényen is, hasonlóan a szoptatáshoz, így nem gondolom, hogy akkor váltani kellene majd. Esetleg az újszülöttorvostól kérdezheti majd meg, amikor a baba megszületett. Sok sikert a terhességéhez!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         

         WEBBeteg szerkesztőség
        Dr. Farkas Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541

        Kérdés: 2009-01-11 20:19:11; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:45

        Tudjon meg többet: terhesség

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Az utolsó menstruációm márc. 13-án kezdődött. 31-én voltam tüdőszűrésen, majd ma kiderült, hogy gyermeket várok. A röntgen készítésekor a terhességnek ezek szerint az első hete lehetett. Okozhatott-e károsodást?...
        Tisztelt Doktor Úr! A menstruációmnak április 2-án kellett volna megjönnie, hozzátenném, hogy 4 évvel ezelőtt hagytam abba a tabletta szedését, azóta sosem késett, 28-33 naposak a ciklusaim, rendszeresen vezetem 4 éve, a peteérésemet...
        Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne,hogy jelenleg 25 hetes terhes vagyok,de úgy veszem észre,hogy el van számolva a terhességi korom.A ciklusaim változóak 32-36 naposak.Utoljára 2013.10.04-én menstruáltam.A következő leleteim és...
        üdvözlöm. kistesót szeretnénk március 13-án volt meg a mensesem áprilisba 8.án megjött aznap halvány pozitiv tesztem volt. este azt mondták elment a bab erősebb vérzésre számítsak de nem valami erős .. lehetséges hogy mégis van baba ??...
        Tisztelt Doktornő/úr! 5 és fél hetes kismama vagyok. Ma fürdőszoba takarítás közben belélegeztem a Well Done fürdőszoba tisztító gőzét (2-3 légvétel). Okozhattam ezzel valami bajt a babámnak? Előre is köszönöm válaszát!
        Tisztelt Dr. Nő/Úr Az a kérdésem lenne, hogy 11. napja nem jött meg a menzeszem, és vette két terhességi tesztet, ami 2 csíkot húzott be! Ma voltam orvosnál, de ott terhességet nem látott ezért azt javasolta, hogy menjek vissza egy hét...
        Jó napot! 22 hetes kismama vagyok, aki többször visszatérően küzd derékfájdalmakkal. Véleményét a következőkre vonatkozóan kérném: Az általam derékfájás enyhítésére használt házi módszerrel 75 ml körömvirág krémbe 30 csepp...
        Tisztelt Szakorvos! A következő problèmánkal fordulok Önhöz: Az utolsó menstruáciòm első napja 2013.10.21. Normàlis mennyisègû, szìnű,6 napig tartò volt. Ezek szerint 23 hetes ès 5napos terhes vagyok. Az uh-szerint viszont màr 24 hèt ès...
        Kedves Doktor Úr! 14. hetes terhes vagyok, 6-7 héten csináltattam toxoplazma szűrést.Negatív lett. Vannak cicáim kutyáim, természetesen teljesen odafigyelek a higiéniára. Említettem a védőnőnek, háziorvosnak és a nőgyógyászomnak is, hogy...
        Kedves Dokrtor Úr/Nő! Egy komoly kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. 18 hetes kismama vagyok, és a tünetekből ítélve nemi herpeszem van. Nagyon aggódok a baba miatt, hisz nekem most van ilyen először, és több helyen is olvastam, hogy ebben...
        Tisztelt Doktor Úr! Renáta vagyok. Már többször fordultam Önhöz. Jelenleg 20 hetes terhes vagyok. Az orvosom gombás fertőzésre Klion D-100 hüvelytablettát írt fel. Fel is helyeztem tegnap este. Nem kérdeztem meg az orvosom a felhelyezés...
        Tisztelt Doktor! 25 hetes terhes vagyok! Vércukorterheléses vérvételen a trombocita számom 38 lett! 2nappal később 39. Majd hematológushoz fordultam, ott 40 lett, még az immunológiai értékek nincsenek készen, de aggódok! A külső méhszáj...
        Tisztelt Doktor Úr! Márc. 26.-án kezdett görcsölni a hasam, amolyan menzes előtti görcsök. Csináltam terhességi tesztet 30.-án, pozítív lett. Egyébként esténként nagyon görcsölök, meg minden másnap felpuffadok, és duzzadt mindkét...
        Tisztelt szakember! 39 éves vagyok, A negatív a vércsoportom. Most az első terhességemet 6 hetes korában veszítettem el. A vetélés óta eltelt 4-5nap mikor megkaptam 50ml anti-d injekciót. A kérdésem az, hogy nem kaptam-e kicsit későn, és...
        Tisztelt 34 éves elmúltam és a húgom Down-szindrómás, együtt nőttünk fel. A betegség esetünkben bizonyítottan nem öröklődő, de ennek ellenére van bennem egy kis félelem. Most vagyok 14 hetes terhes (első baba) és szeretnék a kombinált...
        Kedves Doktor Úr/Nő! 19 hetes kismama vagyok, 54 kg. Az a problémám, hogy minden alkalommal, ha lefekszem, 5 perc fekvés után úgy beáll a derekam, hogy csak nagyon kínlódva tudok akár megfordulni, akár felülni. A fájdalom lesugárzik a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2001-ben működő csecsemőmirigyet találtak a szervezetemben, nem múló köhögés miatt vizsgáltak többször, így derült rá fény. 2005-ben sor került még egy CT vizsgálatra, amely szerint a mirigy mérete nem változott...
        Kedves doktor úr/nő. 29 hetes terhes vagyok,a terhességem elején sosem voltam reggel rosszul. Ma reggel,reggeli után mindent kihánytam. Lehet hogy sokat ettem,vagy sok vizet ittam utána és ezért történt? Válaszát előre is köszönöm
        Tisztelt Doktor! 23hetes terhes vagyok. Cukorterheléses vérvételen derült ki, hogy a trombocita számom 38000! A cukor érték jó lett! Még egy picit alacsony is! Viszont ez a trombocita érték megijesztett! A limfocita is picivel alacsonyabb! Mit...
        Kedves doktorur/no! Kerdesem az lenne,hogy 5 honapos terhesen megfaztam es eleg sokat kohogok,vettem stodal szirupot,nem lesz baja a babanak a sok kohogestol es a stodal szirup nem art neki?