• Kérem legyen őszínte!!!!!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Neharagudjon azért amiért gyakran "zaklatom" kérdéseimmel.Most is szeretném ha válaszolna,és mielőbb mert lelkileg nagyon oda vagyok.

        35 éves vagyok.3-dik babámmal vagyok terhes.ma voltam nőgyógyásznál,(az utolsó menzim első napja nov.8) azt írták a papíromra hogy 8 hetes terhesség,de ami a legrosszabb az egészben hogy még nem láttak szívhangot.megnéztek egy 4dimenziós ultrahangon is,ott sem látszódott még semmi.Maga a terhesség nővekedett,növekedik.Csak a szokásos rosszuléteim vannak,zárt a méhszájam.Kérdeztem az orvosomat hogy most akkor ez azt jelenti hogy nem él a baba,vagy mit??????Ő azt mondta hogy 10 nap múlva vissza kell mennem,és újra megnéznek.De hogy sajnos az is benne van hogy már nem él,de lehet hogy még nem látszódik a szívhangja.Valóban lehetséges ez???Hogy még él a terhesség,és 10 nap múlva szépen látszódni fog minden??Vagy azért mondta az orvos hogy még reménykedjek?Az első két gyereknél semmi nem volt a terhességem alatt,abortuszom sem volt soha.És ha már most halott a magzat,10 nap alatt nem kaphatok mérgezést??Én azért ettől is félek.Tényleg ilyenkor a vetélés is elindul magától???Megtisztelő válaszát nagyon megköszönöm.

        Julianna

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Julianna!

        A terhességi kort az utolsó mensestől számítjuk, de a terhesség valódi korra nem mindig felel meg ennek, az ultrahangos vizsgálat éppen azt a célt szolgálja, hogy pontosítsa ezt. Gyakran előfordul, hogy a számítottnál jóval kisebb a terhesség. Egy 4-5 hetes terhesség esetében még nem lehet eldönteni, hogy élő embrióról van-e szó, ezért szoktunk 10 nap után elvégezni egy kontroll vizsgálatot. Magzatról még ebben a terhességi korban nem beszélünk, csak a 12. hét után. Abban az esetben, ha az embrió elhalt, tekintettel a kis terhességre, "vérmérgezés" lehetősége nem áll fenn.

        Az esetek többségében magától megindul a vetélés. Az Ön esetében a leírás alapján egyszerűen csak arról van szó, hogy túl kicsi még a terhesség ahhoz, hogy az ultrahangos vizsgálat pontosan lássa az embriót.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-08 22:15:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó