• Fogamzásgátló után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három éve nem szedek fogamzasgatlót, de azelőtt 7 evig Triregolt szedtem. Azóta a menstruaciót előtt  6-7 nappal együttlét utáni vérzés lép fel, valamit menstruáció előtt 2-3 nappal barnás folyás jelentkezik. Nőgyogyászom szerint a fogamzásgátlók miatt kialakult hormonális probléma áll a háttérbe, de szerinte aggodalomra semmi ok és várjak még 6 hónapot és ha nem esek teherbe, akkor végezhetünk erre vonatkozó analiziseket. Ön szerint is van értelme várni még 6 hónapot? Van esélyem teherbe esni így?

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Hölgyem!

        A menses előtti vérezgetés valóban hormonális problémára utal. Nem tudom, vajon mióta próbálkoznak a terhességgel, de ha most kezdték, valóban nem sürgető a helyzet. A vérezgetés ellenben indokolná egy hormonszint ellenőrzést, hiszen 3 éve tart ez a probléma. Ha pedig már 3 éve szeretnének gyermeket, mindenképpen menjen el egy meddőségi szakrendelésre, ahol sorban elkezdik a megfelelő kivizsgálásokat. Terhességre természetesen van esély, de a vizsgálatok is indokoltak a fentieknek megfelelően.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-09 08:55:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: