• Kérhetem e 18. héten a magzatvízvizsgálatot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        A héten az UH-n a következőket állapították meg:

        A szívben mind a jobb mind a bal kamrában 1-1 hyperechogen papillaris izom, kissé echodensebb vékonybelek. Utánaolvasásom után megtudtam, hogy mindkét tünet hátterében állhat kromoszómarendellenesség. A Doktornőm elküldött TORCH -ra, hogy kizárjuk a toxoplazma lehetőségét. Eléggé bizonytalan vagyok, hogy ez okozhat e bármi rendellenességet a babára nézve. Most a 18. hétben vagyok idáig semmi tünet nem volt az UH-kon. Az AFP-m a hét végére remélem megjön mer már levették a vért dec 23.-án.

        WEBBeteg szakértő válasza a magzatvízviszgálat témában

        Kedves Kérdező!

        Fenti UH eltérések valóban jelezhetnek kromoszóma rendellenességre utaló problémát, de a legtöbb esetben (98%-ban) semmi eltérés nem igazolódik. Ha AFP lelete negatív lesz és a következő UH-n sincs egyéb eltérés, akkor valószínű nincs teendő. Orvosával egyeztetnie kell majd azért valószínűleg, hogy genetikai vizsgálatra (magzatvíz mintavétel) lesz-e szüksége.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-07 21:40:34; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr / Doktornő! Kismama vagyok, többször kellett már vizelet mintát adnom a kórházban ahol szülni szeretnék. Sajnos nem mindig sikerült megoldani, hogy a pohár ne érjen az intim részeimhez (bár tudom, hogy így bacik kerülhetnek...