• Terhességgel kapcsolatos kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        Tegnap derült ki, hogy terhes vagyok (november 30-án volt utolsó menzeszem). Vettem két tesztet is melyek pozitívak lettek! Tervezett terhesség, nagyon örülünk neki. Orvoshoz csak két hét múlva kaptam időpontot, de most felmerült bennem egy-két kérdés (melyek lehet kicsit ostobának tűnnek, de kicsit megijedtem).

        Kérem válaszoljon rájuk!

        1. 5 hetes terhes vagyok??? (utolsó menzesz nov. 30.)

        2. A menzim nem jött meg csak barnáztam a menzi időpontjában egy nagyon kicsit, ez mit jelent?

        3. Ha a terhességi teszt pozitív akkor biztos terhes vagyok?

        4. Párom torokfájással, lázzal küzd, nekem is fájdogál a torkom, veszélyes ez a babára nézve?

        5 + egy furcsa kérdés. Elektromos ágymelegítő használata árthat a babának???

        Előre is köszönöm a válaszait! "M"

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Először is engedje meg, hogy gratuláljak a terhességéhez!
        A terhességi kort az utolsó menses első napjától számítjuk, így a terminus 40. hétre fog esni. Nem tudhatjuk pontosan, mikor volt a peteérés, de így 2-2 hét eltérés (28 napos ciklust feltételezve) belefér, tehát 38-42. hétig már terminusban van. Tehát a terhessége most 5 hét 3 napos. Ezért ér rá az orvosi vizsgálat is, mert lehet az, hogy még UH-al nem látszódna a terhesség, de 2 hét múlva már biztosan fog.
        A kis barnás pecsételés előfordulhat, ettől nem kell megijedni, jelentősége nincs, mert az UH-on pontosan látszódik az ilyen kis terhességnél, hogy hány hetes a pici.
        A teszt pozitivitása csak egy jel a terhességre. Amikor UH-al is látják a terhességet méhen belül, akkor lehetünk teljesen biztosak.
        A megfázás igen gyakori, pihenjen sokat, lehetőleg gyógyszert ne vegyen be, de amennyiben szükséges, néhány szem fájdalomcsillapító nem fog problémát okozni. Próbálja bő folyadékfogyasztással, és mézes teával enyhíteni a panaszokat.
        Nem gondolom, hogy az elektromos ágymelegítő problémát okozna, hiszen nem csinál mást, mint meleget. Amire ilyen hidegben valóban szükség is van.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-07 13:45:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
      • Hirdetések
      • Infografika és videó