• Hepatitis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/doktornő! Első gyermekem várom Kiderült, hogy átestem hepatitis B virus fertőzésen, pedig kaptam oltást ellene. A HbsAg:neg lett.Terheség alatt lesz e a babának baja? Megfertőzhetem e a férjemet. Köszönettel M.K.

        WEBBeteg szakértő válasza a haepatits B témában

        Kedves Hölgyem!

        Amennyiben hepatitis B fertőzése van egy terhes nőnek, a gyermeket a megszületés után immunizálni kell a megfelelő gyógyszerekkel. Ami nem világos, hogy vajon mikor esett át a fertőzésen? Még régebben, vagy még terhesség alatt? A férjének is átadhatta a fertőzést, őt is érdemes szűrni. A HbsAg negatív eredménye azt jelenti, hogy most nem áll fent aktív fertőzés.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-02 12:51:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: