• Nyaki fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 17 hetes kismama vagyok. Azzal a problémával fordulok önökhöz, hogy 14 hetes terhesen övsömöröm alakult ki, amely mára már szépen gyógyult, viszont reggeli ébredéskor nagyon becsípődött a nyakam és alig birom fordítani a fejem a jobb oldalra. Nem mertem csak sportkrémmel kenegetni, mert félek, hogy más készítmény árthat a babának. Mit tanácsol? Mennyi idő alatt múlik el a fájdalom? Lehet összefüggés az övsömör és e között? Az övsömörrel kapcsolatban azt hallottam, hogy nincsen hatása a baba fejlődésére. Önnek mi a véleménye erről? Válaszát köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyaki fájdalom témában

        Kedves Hölgyem!

        Helyi hatású készítményt átmenetileg használhat nyugodtan a fájó területen, attól nem lesz baja a babának. Nem valószínű, hogy becsípődésről lesz szó, hiszen reggelre alakult ki a  fájdalom, inkább az izmok feszessége okozhatja a fájdalmat. Azt nem írta, hogy az övsömör pontosan hol alakult ki, de amennyiben máshol volt, úgy nincs összefüggés. Az övsömör gyógyulása után érezhet fájdalmat több hónapig is akár ott, ahol a betegség jelen volt a bőrön. A terhességre azért nincs hatással a betegség, mert csak az idegszálak mentén vándorol a vírus, és nem kerül be a véráramba (az már bárányhimlő lenne, és ez okozhatna problémát), így a babát nem tudja megfertőzni, nem kell izgulnia.
        Javaslom az óvatos mozgatást, és gyengéd masszírozást a nyaki és háti izmoknak. Amennyiben néhány napon belül nem javul az állapota, forduljon háziorvosához segítségért.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-29 15:38:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 23., 07:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: