• Egyik szemem nevet,a másik sír......

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 35 éves vagyok.Már nagyon régóta szerettem volna még egy kisbabát.Két nagy gyermekem van.Most végre teherbe estem,két tesztem pozítív lett.Ha jól számolom 3 hetes lehet a terhességem.Tudom hogy még nagyon korai,de van egy nagyon fontos kérdésem.A nőgyógyászomat felhívtam hogy úgy vettem észre (tegnap) hogy cérna gilisztát találtam a székletben.Az ezzel járó végbél viszketés is sajnos megvan.Az ő tanácsára felhívtam egy infektológust,akihez egy hét múlva kell mennem.Ő a telefonban annyit azért elmondott hogy ha tényleg cérna giliszta az amit találtam,akkor azzal nem tudnak semmit kezdeni,mert bármit adnának minden árt a magzatnak.Kell majd széklet mintát küldjünk.De ez még egy hét,és én nagyon félek.Azt szeretném tudni,hogy ha tényleg cérna gilisztát találnak,lesz e bármi baja a babának ettől,ha ez a gond végig fent áll a terhesség alatt.Ill valóban igy van,hogy semmit nem tudnak erre adni??Akár valami természetes dolgot,pld teát???Annyit mondott az orvos,hogy valószínűleg ezzel együtt kell végig csinállni a terhességet.Nem is ez zavar,csak hogy a babának ne legyen semmi baja.Kérem önt hogy mielöbb válaszoljon,hiszen 13 évet vártam erre a babára!!!!De mivel fogyatékkal élő gyermekeket gondozok,és nap mint nap látok,sajnos félek hogy nehogy olyan babát hozzak a világra.Nagyon nagy hálával köszönöm meg mielöbbi válaszát. "egy aggódó kismama"

        WEBBeteg szakértő válasza a bélgiliszti, terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        Valószinű csak" a fejlődése lehet lassúbb, de még sohasem volt ilyen páciensem. Ilyenkor minden nap fokhagyma evése (sok) javasolt és joghurt (natur, pl Kaukázusi, vagy más és diéta), az infektologus meg majd elmondja, amit még tud (- a gilisztahajtók nem adhatóak terheseknek.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-15 21:47:22; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: