• Remény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor úr/nő azzal a kérdéssel fordulok ön felé,hogy raynaud-kor vagy raynaud--szindroma melett ön javasolja e a terhességet 35-év felett?

        WEBBeteg szakértő válasza a raynaud szindróma, terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        A terhesség során az immunológiai betegségek változhatnak. Rosszabbodhatnak, vagy enyhülhetnek is. Természetesen lehet terhes, semmi akadálya sincs, már láttam is terhest szülni, akinek csak a papírjaiból tudtam meg, hogy Raynaud-szindrómája van.
        Mindenképpen fontos, hogy folyamatos immunológiai ellenőrzés alatt álljon, és monitorozzák a betegség esetleges fellángolását. Általánosságban lehet mondani, hogy az immunológiai betegségek nagyobb kockázatot jelentenek, ezért a terhesgondozásnak is szigorúbbnak kell lennie, gyakoribb kontrollok javasoltak. Az életkora miatt pedig ne aggódjon, rengetegen szülnek 35 fölött minden probléma nélkül. Sok sikert kívánok!

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-12 09:36:25; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: