• Szükséges kivizsgálás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Férjemmel kisbabát szeretnénk, 5. hónapja próbálkozunk. Elméletileg a tegnapi nap folyamán menstruálnom kellett volna. Ma reggel csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Kicsit aggódom, hogy miért marad ki a havi vérzésem. A ciklusom 26-28 nap között szokott változni. Sajnos természetemből adódóan sokat stresszelek a gyereknemzés miatt. Lehet, hogy a menstruációm is ezért maradt ki? Régebben pajzsmirigy probléma jelentkezett nálam, amire gyógyszert nem szedek, de minden nap jód-aquát iszom. Ha jól tudom ez is befolyásolja a fogamzóképességet. Ön szerint szükséges egy részletesebb kivizsgálás vagy még várjak vele? (vér, vizelet stb.) Várom megtisztelő válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a babavárás témában

        Kedves Hölgyem!

        1 napot késik a mensese, ez gyakorlatilag nem jelent semmit. Nem kellene izgulnia, hiszen babát terveznek, hátha mégis terhes. Nyugodtan várjon még 1-2 hetet, és ha még nem jött meg a vérzése, csináljon még egy tesztet.
        Amennyiben negatív ismételten, érdemes elmenni egy vizsgálatra.
        Az, hogy 5 hónap alatt nem jött még össze a baba, nem jelent semmit. Kivizsgálásra sem szükséges emiatt elmennie, ellenben a pajzsmirigy betegségét érdemes lenne ellenőriztetni, mert a hormonális eltérések okozhatnak problémát a későbbiekben, és érdemes a szinteket beállítani még a tervezett terhesség előtt. Kezdjen el szedni terhességi vitamint is, ezzel is felkészíti a szervezetét a terhességre. Várakozzon örömtelien, hiszen egy boldog eseményre vár, nincs semmi, ami miatt izgulnia kellene.
        Remélem hamarosan meglesz a pocaklakója.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-11 10:38:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 11:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó