• Terhesség, Táplálkozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím, Elolvastam a terhességi elhízássl kapcsolatos cikket, mely rámutat néhány problémára. A terhességem 12. hetében vagyok, és nem hinném, hogy kettő helyett kellene ennem, de bár mit eszem kb. 1,5-2 óra múlva olyan éhes vegyok, hogy a rosszúllét kerülget. Vagy egy megállapított refluxom is ami miatt töménytelen étel alapból ki van zárva a táplálkozásomból, mert rosszúl vagyok tőle. Így most alig tudok valamit is amit ehetnék és nem hízlal, mert csak a kenyér és a péksáruk azok amik rövidebb hoszabb ideig csillapítják az éhségemet. És ehez hozzá társul az, hogy nem kívánok semmit, és mindentől felfordul a gyomrom. Szóval a kérdésem, hogy a kenyéren és tésztán kívül még mit lehetne enni, mert a gyümölcsök, és zöldségek egy jó része, azok azok amik tönkre teszik a gyomromat. Tisztelettel Zsom-Juhász Bernadett

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, táplálkozás témában

        Kedves Bernadett!

        Tényleg ne legyen nagyon rest, mert ha elhízik nemcsak a férjének nem fog tetszeni és persze magának sem,de nem is egészséges, aztán kérdés hogyan fogy le. Tehát csak azt tudom mondani, hogy amennyiben kell kezelni a refluxot, akkor bizony arra gyógyszert kell szednie. Ha mást nem, akkor savlekötőt. De igenis van más módszer, mint a korlátlan evés. És persze a terhesség alatt is gyakran van, hogy az elején állandó éhségérzet van, de bizony néha megálljt kell parancsolni magunknak, mert aztán jön a baj.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-29 16:55:24; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: