• Kérdések!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        az a kérdésem lenne,hogy az igaz hogy a spermiumnak legalább 1-2nap kell mig eljut a petéhez?? pl ha egynap lefekszem valakivel nem esek rögtön teherbe,igaz??  és még egy olyan kérdésem lenne hogy,nekem augusztus 14én volt az utolsó menszim és a fogantatásom augusztus 28án történt az uh szerint, az interneten kalkulátorok szerint is augusztus 28án volt.akkor ez nem lehet téves ez a számitás ugye? vagy is nagy valószinűséggel akkor estem teherbe vagy is az nap. igaz?. ja és még egy kérdésem lenne, hogy nézegettem az interneten,és azt olvastam hogy az orvosok szerint ha 4hetes vagyok valójában még csak 2hetes terhes vagyok de akkor mért számoják 2héttel többnek ha valójában még nincs is bennem akkor még a baba? minden kérdésemre legyen szives válaszolni elöre is köszönöm szépen!!!!!!!!   claudia

        WEBBeteg szakértő válasza a teherbeesés témában

        Kedves Claudia!

        Valóban kell 1-2 nap, hogy a zigóta kialakuljon, amikor a petesejt és a spermium találkozik, de azt pontosan nem tudhatjuk, hogy nincs-e néhány nap különbség a fogantatás és számolt terhességi időpont között, hiszen még az UH-os időpontban is lehet 1-2 hetes különbség, de nagy valószínűséggel akkor esett teherbe. Mivel van egy kis átmeneti időszak az együttlét és a teherbeesés között, így nem aznap esik valaki teherbe, amikor az együttlét megvolt, ezen a tényen alapul az esemény utáni tabletta használata is.

        Az, hogy van 2 hetes különbség abból adódik, hogy a menstruációs ciklus alatt pontosan a peteérést nem tudjuk, hogy mikor következett be, így 2 hét oda, két hét vissza teljesen normális. A kiírt időpont a 40. hét, de 38-42 hétig van terminusban egy nő, tehát ilyenkor bármikor megszülethet a baba, ezért számoljuk a terhességet a menses első napjától, így van benne a plussz 2 hét.

        Remélem minden kérdésére kapott választ, ha további is eszébe jutna, írjon bátran.

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-12 13:26:49; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó