• Császármetszés (szülés) után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        41. terhessegi heten meginditottak a szulest, mert a baba belekakilt a magzatvizbe. Sajnos a szert , amit a tagulashoz kaptam nem birta a baba es mikor 7 ujnyira voltam kitagulva harmadszot esett le a pulzusa veszelyesen igy ugy dontottek, hogy nem varnak tovabb, csaszarral lett meg a kisfiam.

        A kerdesem az lenne, hogy mennyi ido, mig a meh visszahuzodik?

        Mennyi ideig verzek, mert mar 2 het eltelt es meg mindig nagyon  verzek, nem nagyon veszem eszre, hogy csokkene?

        Mennyit kell varni, hogy megegy babank lehessen? Sajna 36 eves vagyok es szeretnenk mihamarabb a masodikat.

        Mikor lehet elkezdeni szexualis eletet elni ?

        Valaszat elore is koszonom.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség, gyermekágy témában

        Kedves Hölgyem!

        Általában 1-2 hét alatt a vérzés mennyisége elkezd csökkenni, ha továbbra is bő vérzése van, akkor egy kontrollra indokolt visszamennie, mert vérszegénység alakulhat ki. A méhe kb. 6 hét alatt húzódik vissza közel olyan méretűre, mint amilyen korábban is volt, de ugyanolyan már nem lesz, ez így normális. Szexuális életet akkor lehet élni, ha 6 hét múlva visszament a nőgyógyászatra kontrollra, és ott mindent rendben találnak, de ilyenkor még védekezés szükséges. Újabb terhességnek ideális esetben legalább 1-1,5 évet jó várni, de legalább fél évig ne próbálkozzanak, mert a szervezetnek egyrészt megerőltető, másrészt szopatnia kell a kisbabát, és a terhesség alatti szoptatásnak lehetnek veszélyei. Amit javaslok, hogy a terhesvitamint ne hagyja abba, hogy a szervezte mielőbb helyreálljon.

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-13 22:35:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: