• Alacsony AFP

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Én 21 éves vagyok, már van egy egészséges 2 éves kisfiam. Jelenleg a második gyermekemet várom, 18.-19. hetes terhes vagyok.A MOM indexem 0,70 , ami az orvosom szerint kissé alacsony. A 12 hetes ultrahangon az NT: 1mm volt. Minden más eredményem rendben van, és az ultrahangon sem látott az orvosom semmi "bajt". Én azért mégis aggódom, hogy baja lehet a kicsinek. Javasolták a béta HCG vérvételt, amit természetesen levetetek, a jövő hétre kaptam időpontot. Mennyire megbízható ez a vizsgálat, illetve milyen százalékban tudjuk kiszűrni a Down-kórt? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a AFP témában

        Kedves Kérdező!

        Sokszor van 0,70 MOM, nem jelent Down kort. B-HCG kötelező ilyenkor-és C tipusú Ultrahang vizsgálat. Semmi nem 100%os.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 


         


           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-21 11:18:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 13:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: