• Esély

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr a barátnőm kismama az egyik rutin vizsgálat után kiderült hogy méhnyak rákja van az orvosok szerint időben észrevették kérdésem mi lesz most vele menyi esélye van a babának meg tudják- e menteni mind kettejüket

        WEBBeteg szakértő válasza a méhnyakrák témában

        Kedves Kérdező!

        Óvatosan kell bánni a fogalmakkal. A méhnyakrák szövettani diagnózis, azt csak úgy lehet felállítani, hogy mintát vesznek a méhnyakból (biopszia). Ha ilyen nem volt, nem lehet ezt a diagnózist kimondani. Ettől függetlenül lehet eltérés pl. a rákszűrésen, ami gyanússá teheti a képet.Tehát, ha igazolt méhnyakrák van jelen, akkor a terhesség sorsa a betegség kiterjedésétől és szövettani típusától függ. Ha a rákszűrés eredménye pozitiv, akkor pedig előbb mintát kell venni és csak utána lehet a további teendőket meghatározni.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-12 21:05:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: