• Állapotos vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! Vérzésem 8 napot késik. Szerda este nagyon erős fájdalmat éreztem a hasamban, mely olyan volt, mintha megjött volna, csak sokkal erősebb. Ennyire erősen még sosem fájt. Másnap elmentem a nőgyógyászatra, ahol megultrahangoztak. Az ultrahang alapján egy orvos azt mondta, hogy állapotos vagyok, egy pedig, hogy nem. Kérték, hogy csináljak egy terhességi tesztet, ha hazaérek, és az negatív lett. Viszont délután csináltam, és előtte rengeteg teát megittam, hogy el tudjak menni wc-re. Az ultrahangról kapott jelentésen az szerepel, hogy az endometrium közepén kisfokú felritkulás található, de petezsák jelenleg nem ábrázolódik. Ezen kívül mindenhova annyi van írva, hogy normális. Szerda óta folyamatosan hőemelkedésem van, és tegnap reggel óta pedig folyamatosan kavarodik a gyomrom. Valóban lehetséges, hogy állapotos vagyok? Ha igen, mikortól mutatná ki a teszt? Várom válaszát! Egy aggódó lány

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Kérdező!

        Elvileg a terhességi teszt leghamarabb az elmaradt menstruáció előtt 1 nappal tudja kimutatni a terhességet. Elképzelhető, hogy terhes, csak még akkor olyan kicsi volt ahhoz a baba, hogy az ultrahangon látszódjon. A terhességi tesztet ajánlatos a reggeli első vizeletből nézni, mert az a legkoncentráltabb. A hőemelkedés jelzi, hogy valamilyen gyulladás van a szervezetben.

        A terhességi teszt megismétlése szükséges, illetve 1 hét múlva érdemes nőgyógyászát felkeresnie egy kontroll ultrahang vizsgálat céljából. Ha  a hőemelkedése nem szűnik, háziorvosát keresse fel.

        Dr. Jóna Angelika

         

         

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-10 23:36:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: