• Szedhető-e antibiotikum a terhesség alatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Feleségem 31 hetes terhes, és mint kiderült, két fertőzéssel küzd. A doktornő erős antibiotikumot írt fel. Azt olvastuk, hogy nem javasolt ezt a terhesség alatt szedni, főleg a terhesség végén nem. A patikus azt mondta neki, hogy "Be ne szedje, ez a gyógyszer ellenjavalt terhesség alatt. Az orvos nem tudta, hogy terhes?" De igen, az orvos tudta, hiszen terhesgondozáson kapta a vényt erre a gyógyszerre. Két kérdésem lenne: - Van-e más gyógyszer, ami kíméletesebben hat, és nem okoz(hat) elváltozásokat? - Kell-e mindenképp kezelni a terhesség alatt ezeket a kórokozókat? (Nagyobb-e a veszély a kórokzók miatt, mint a gyógyszerek hatása lehet?)

        WEBBeteg szakértő válasza a antibiotikum témában

        Kedves Kérdező!

        Igen, jó lenne a kórokozók miatt antibiotikumot szedni, így a korszülés rizikója is csökken. Minden gyógyszerre rá van írva, hogy terhesség alatt nem használható, de antibiotikumot gyakran alkalmazunk terhesség alatt is, ha fertőzés van jelen. Így azt javaslom, szedje el a felírt készítményt.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-05 09:50:32; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: