• Gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Párommal 2 éven belül babát szeretnék. Megismerkedésünk után pár évvel derült ki, hogy távoli rokonság van kettőnk között. Az ő nagymamája és az én nagyapám unokatestvérek voltak. Genetikai szempontból problémát jelenthet ez a babára nézve? és ha esetleg rosszul tudjuk és a nagyszülők testvérek voltak? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a gyermekvállalás témában

        Kedves Rokonok!

        Ha a  nagyszülők testvérek, akkor maguknak a genetikai állományuk 1/8-ban közös. Ez elég kicsi arány. Ha unokatestvérek voltak, akkor bizony ez még kisebb. Elvileg ha a nagyszülők testvérek voltak, azért nem árt egy alapos genetikai kivizsgálás a családban, tehát volt-e valamilyen öröklődő betegség. És persze a maguk gyermekének is mindenképpen a genetikai ultrahangot alaposan meg kell nézni. De persze semmi gond nem várható. Amennyiben unokatestvérek voltak a nagyszülők, akkor nem kell semmivel sem foglalkkozni. Kis ország vagyuk. Ennyi. Persze a genetikei ultrahang akkor is legyen. De nem kell csak a szokásos alaposság.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László 



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-31 20:59:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Mi az összefüggés a cukorbetegség és a szívbetegségek között?
        Támogassa adója 1%-ával a Gyermekeinkért '91 Alapítvány munkáját!
        Tudj meg többet az ekcéma tüneteiről, kezelésének módjáról és megelőzéséről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó