• Vércsoportok és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Van-e jelentősége egy esetleges terhesség szempontjából, hogy férjem vércsoportja A-negatív, az enyém pedig 0-pozitív?

        WEBBeteg szakértő válasza a vércsoport, terhesség témában

        A terhesség folyamán mindig van a vércsoport meghatározásakor ellenanyagszűrés is, ami kimutatja, ha bármi eltérés van. Amire Ön gondolhat, az az Rh negatív egyénekben történő ellenanyagtermelés.

        Mivel Önnek Rh pozitív a vércsoportja így nem lesz ellenanyagtermelés, hiszen az antigén "ismert" a szervezetében, nincs mi ellen küzdenie, bármilyen vércsoportú is a születendő baba vércsoportja. Az Rh negatív egyénekben nincs ismert antigén, így ilyenkor a születendő Rh pozitív vércsoportú baba sejtjeit, mint antigént ismeri fel a szervezet. Ez az Ön esetében nem áll fenn.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-31 19:40:05; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 07:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: