• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő.Pozitiv lett a terhességi tesztem,viszont az UH-on nem látszott terhesség.Lehetséges,hogy méhen kívüli terhesség?

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Hölgyem!

        A vérzés kimaradása és a terhességi teszt elvégzése között vajon mennyi idő telt el? Ha túl korán végezte a tesztet, lehetséges, hogy UH-on még nem is látszódik a terhesség. Ilyen esetben meg kell ismételni a vizsgálatokat. 1 hét elteltével ismételten lehet terhességi tesztet végezni, illetve vérvétellel pontosabban meg lehetne határozni a hormonszintet, és újból lehet UH vizsgálatot végezni. Amikor az UH vizsgálat készül, minden esetben mind méhen belül, mind méhen kívül keresnek terhességet. Ha bárhol látható, azt észre vették volna. Legyen türelmes, az ismételt vizsgálatokon lehetséges, hogy már látszódni fog a terhesség.
        Ritkábban ugyan, de előfordul, hogy a hormontermelés hátterében nem terhesség áll, és ez is okozhat pozitív terhességi tesztet.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-28 21:59:10; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: