• Terhesség alatt fog.gátló szedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Problémám az lenne, hogy ciklus közepén kezdtem el szedni a Diane 35 nevű gyógyszert elsősorban a bőrproblémáimra. Együtt voltunk a férjemmel, kiszakadt az óvszer, de szedtem tovább a gyógyszert. Most nem jött meg a menzeszem, teszt alapján terhes vagyok (UH-n még nem voltam) mostmár persze nem szedem a gyógyszert, de károsította ez a babát??? Teratogén ártalom ez is?? Végülis hormon, és úgy tudom, hogy magasabb hormontartalmú mint az átlag fogamzásgátló tabletták. Nagyon aggódom, szeretnénk megtartani a babát! Köszönöm! Noémi

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Noémi!

        A fogamzsásgátló és persze a Diane sem okoz semmilyen gondot a babának. Legalábbis a mai tudásunk szerint. Tehát meg lehet tartani a terhességet és nem lesz semmi baj. Minden bizonnyal.

        Tisztelettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-17 23:31:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 06:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó