• Véreredmény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz,h kézhez kaptam én egy labor eredményt,és szeretném véleményezését kérni az eredményemmel kapcsolatosan,még annyi,h 25hetes terhes vagyok.WBC:14,20-tartomány-4,00-9.50 RBC-3,44 tartomány-3.6-5.50 HGB-10.70 tart-12.00-16.00 HCT-31.60 tart-36.0047.00 MCV-92.10 tart-80.00-97.00 MCH-31.20-tart-26.00-34.00 MCHC-33.90 tart-30.00-36.00 PLT-263.00 tart-150.00-400.00 Segment 70.90% Eosinophil 2.82% Monocyta 5.85% Lymphocita 19.50% Basophil 0.92 Az lenne a kérdésem ön szerint a WBC mitől magasabb az eredményem szerint a tartományhoz képest.mit jelent ez,és az eredményem ön szerint tökéletes illetve van e probléma benne.ha van mi és megmutassam a nőgyógyászomnak ön szerint? Előre is köszönöm tiszteletteljes válaszadását. köszönettel:egy kismama

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Kedves Kismama!

        A WBC a fehérvérsejt számát mutatja. Megnövekedett értékei gyulladást jelezhetnek a szervezetben, de terhesség alatt ez fiziológiás folyamat, ilyenkor normális, hogy nagyobb számot mérünk, ettől nem kell megijednie. Ha panaszai vannak, jelezze kezelőorvosának, amennyiben nincs panasz, teendő nincs.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-18 09:00:50; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19 hetes terhes vagyok , a vizeletben a leukocyta 500, laphamsejtek,bakteriumok,kozte 25-28 leuk. Remelem nincs nagy baj, a heten jutok el orvoshoz, de addig szeretnek megnyugodni.
        Tisztelt Doktor Úr! 8+1 napos kismama vagyok. Az én vércsoportom "0 negatív" a férjemé "A pozitív". Lombik beavatkozással sikerült teherbe esnem. Ikerterhességnek indult, 6.hetes UH 2 szívhang volt ( bár az egyik jóval kisebb volt mint a másik...
        Tisztelt Doktor Ur! Azert keresem fel Ont, mert ugy alakult, hogy gyermekaldas elott allok. Parom 2 hetes terhes. Szeretnem tudni mire szamithatunk, ugyanis hosszu ideje hasznalok rendszeresen tesztoszteron keszitmenyeket. Tovabba valoszinuleg marihuana is...
        Második terhességem(19.hét). Elsőnél nem volt semmi gond. Vérvéte eredménye: AB RH pozitív, ellenanyag: pozitív, direkt coombs: negatív, vörösvérsejt elleni Anti test: Anti-c , titer 1:1. Kell emiatt aggódni? Veszélyes lehet?
        Tisztelt Doktornő/ úr! 29 hetes kismama vagyok. Felfedeztem a kisajkamon egy apró bőrkinövést. Szabad szemmel alig látható, inkább tapintható. A nőgyógyászom szerint szemölcs. Cobdyline ecsetelőt írt fel rá. Napi egyszer kell használnom....
        Üdvözlöm! Tegnap voltam 30.heti ultrahangon, ahol megállapításra került, hogy a magzat fejlődését illetően sajnos kb 3 hetes lemaradásban van. A mért értékek a következőek: BPD: 71 mm; TAD: 65 mm. Nagyon aggódom! Mennyire súlyos? Hogyan...
        Tisztelt Dr. Farkas Ágnes! Elég későn derült fény a terhességemre, ez idő alatt pedig fogyasztottam alkoholt (1-1 sör, illetve kb 6 és fél hetesen 2 dl bor és 2 alkoholosabb koktél). Az lenne a kérdésem, hogy ebben a szakaszban érvényesül...
        Tisztelt Doktornő! Segítségét szeretném kérni: 2010-ben megszületett első gyermekem, viszont szülés másnapján sajnos elvitték tőlem a kórház másik épületébe kék fény kezelésre, mert súlyosan besárgult, szoptatni sem szabadott, nem...
        Tisztelt Doktornő / úr! 21 hetes kismama vagyok. Az elmúlt 2-3 hét során rendszeres erős, szúró fájdalmat érzek a gyomromban és két oldalon a bordáim alatt. Emellett a mai vizet vizsgálat eredménye több eltérést is mutat: genny 2 db...
        Tisztelt Doktor Úr! Terhességem végén Hellp-szindróma gyanújával kórházban voltam. 2018.02.14-én elfolyt a magzatvizem, és rossz NST miatt császármetszéssel szültem. Kisfiam 34 hétre, koraszülöttként jött világra. Kezdetektől a...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó