• Vitaminok esetleges túladagolása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,h ha én szedem a magzatvédő vitamint (elevit)de csak 16 hetes korom óta ugyanis most 24 hetes terhes vagyok,de viszont nagyon sok zöldséget gyümölcsöt eszem,pl paprika, paradicsom,rengeteg gyümölcs öldség,és olvastam,h a-vitamin ha sok jut a magzatnak károsodást is okozhat,ön szerint ez mennyi mennyiségtől igaz ez valóban?és néztek csütörtökön vizeletet,abba meg a c-vitamin látszódott,h több van a vizeletben,a c vitamin mennyi idő alatt távozik a szervezetből,h ne okozzon károsodást a magzatnál?múlthéten kicsit megfáztam,és rengeteg citromos mézes hársfa virág teát ittam ,naponta 3x de kanalaztam is a mézet kávéskanállal,mert nagyon fájt a torkom,és a másik kérdésem,h egy hete voltam cukorterhelésen 6,5 lett a cukros lé után a cukrom az rosz e,és a méhlepény munkájába számít e valamit?egy hónapja viszont mikor vizeletet nézett a védőnőm,se a c vitamin se a cukor nem látszódott magasabbnak azon a skálán,ezek mennyi idő alatt távoznak,h ne legyen baja a magzatomnak?meg ön szerint ha magzatvédő vitamint szedek,mennyi a vitaminban gazdag zöldséget ehetek,h ne legyen a babának baja a sok a vitamintól,vagy mit jelent,h több a vitamin bevétel károsodást okoz a magzatnak??Előre is köszönöm válaszát!tisztelettel:Darányi Ivett

        WEBBeteg szakértő válasza a vitamintúladagolás témában

        Kedves Ivett!

        A sok zöldség-gyümölcs hasznos, és ami benne van vitamin , az nem okoz a magzatnak károsodást - csak ha tablettából a sokszorosát szedné a megengedettnek. A C- vitamint kipisiljük, de nem káros az sem. Sok méz után lehet magasabb - 6,5 - a cukorterheléses értéke, de ez nem gond. Kanalazhatja a mézet, ihat hársfateát.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor

        A kérdésre a választ a www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu-ra



           
         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-13 14:51:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 17:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: