• Kevesebb magzatvíz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 36hetes terhes vagyok és tegnap voltam nst-n ahol azt mondták kicsit magasak az értékek.Majd elmentem uh-ra,magamtól.Ott azt mondta az orvos "az átlagosnál mennyiségnél kevesebb a magzatvíz"!!Kérdeztem ez mit jelent,mitől van,stb,de nem válaszolt.Annyit mondott csak 3nap múlva uh és nst.Ma utána olvastam mi is ez,és be kell vallanom nagyon megijedtem azok után amiket olvastam.Van már 2 gyermekem,velük ilyen nem volt.Azt szeretném kérdezni:ez mitől van,mi lehet a babával,mi lesz ezek után?!Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: egy rémült anyuka.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Kérdező!

        A pontos lelet ismerete nélkül, nagyon nehéz választ adni a kérdésére. Az átlagosnál kevesebb magzatvíz önmagában nem jelent semmit. Szorosabb ultrahang kontroll szükséges és amennyiben egy adott mennyiség alá csökken (ami már azt mutatja, hogy a "baba nem érzi jól magát odabent"), akkor szülésindítást von maga után. A magzatvíz csökkenésének pontos okát nem lehet megmondani, mivel vagy a termelődés csökkenéséből vagy a felszívódás fokozódásából adódik. AZ NST-je nem lehetett kóros, mivel ebben az esetben nem engedték volna haza, hanem kórházi felvételt ajánlottak volna további megfigyelés, vagy terheléses vizsgálatok céljából. Összességében azt gondolom, nincsen oka az aggodalomra, fokozott odafigyelést igényel a csökkent magzatvíz, amit a kollégák meg is tesznek azzal, hogy 3 nap után hívták vissza.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós

        A kérdésre a választ a www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu-ra


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-10 23:09:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó