• Talán ciszta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 8 hetes kismama vagyok, 2hete voltam uh-n, ahol a szívműködés kimutatható volt. Crl:3mm. J.ov:40*38mm, benne egy 35*25mm-es vegyes echoszerk.képlet. Erre lennék kíváncsi,hogy ez micsoda, ciszta???? A védőnőm mondta,hogy kérdezzek rá,ha legközelebb megyek vissza az orvosomhoz, de az még 2hét. Előre is köszönöm a válaszát! Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a ciszta témában

        Kedves Éva!

        A 3mm-es embryo csak 5 vagy 6 hetes. Tehát 8 semmiképpen. A másik, hogy a terhességi lutein ciszta teljesen normális a terhesség alatt, amennyiben ezeket kipukkasztanánk vagy megszúrnánk, akkor el is vetélne, mivel ez a hormontermelő szerv mostanság. Nem kell semmit sem tenni, majd a 12-ik heti ultrahangon rá kell nézni megint. Ha nincs panasza, akkor békén kell hagyni őket, hagy tegyék a dolgukat. Ez fontos a terhességnek.

        Üdvözlettel: Dr. Zsirai László



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-10 11:25:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: